Automobili

Utorak, 23.02.2010.

09:21

Tojotina ušteda prilikom opoziva

U internim Tojotinim dokumentima navodi se da je ova kompanija uštedela novac tako što je 2007. godine od regulatora izradila ograničeni opoziv svojih vozila. Ova informacija stvorila je danas dodatnu nevolju za najvećeg svetskog proizvodjača motornih vozila.

Izvor: B92

Default images

Tojotini zvaničnici kažu da su uštedeli kompaniji 100 miliona dolara uspešnim pregovorima sa vladom SAD o ograničenom povlačenju vozila zbog podne prostirke koja je mogla da ukoči papuču za gas u nekim modelima Tojote Kamri (Camry) i Leksus ES350 (Lexus).

Ušteda je navedena pod naslovom "Pobede za Tojotu - Grupacija za bezbednost." Dokument izlaže milione dolara drugih ušteda odlaganjem primene pravila za bezebedost, izbegavanjem istraživanja gubitaka i usporavanjem drugih propisa.

Vozili smo Lexus RX450h Luxury Premium

Vozili smo Toyotu Lexus LS600h

Toyota: opoziv zbog papučice gasa

Prva vožnja: Toyota Prius III

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: