Automobili

Četvrtak, 11.02.2010.

17:29

Predstavljen novi VW Touareg

Nova generacija najvećeg Volkswagenovog terenca Touareg predstavljena je u Minhenu.

Izvor: B92

Default images

Jedna od novosti, pored manje robusnog izgleda, je i težina, koja je kod novog modela manja za 208 kilograma, što donosi i 20 odsto ekonomičniju vožnju u poređenju sa prethodnim modelom.

Spoljni izgled Touarega usaglašen je sa ostalim modelima iz Volkswagenove game i u velikoj meri baziran je na izgledu novog Golfa i Poloa, dok je nova platforma zapravo blago modifikovana školjka buduće generacije Porschea Cayenne.
Najveće iznenađenje je ipak na polju motora. Najmanji bezniski 3.0 V6 će biti serijski proizvođen u hibridnoj varijanti sa kombinovanom potrošnjom 8.2 litra na 100 kilometara. Štedljiv je i najmanji 3.0 TDI sa potrošnjom 7.4. litra.

U ponudi su i klasičan atmosferski 3.6-litarski benzinac te 4.2-litarski TDI sa 335 KS, a svi motori upareni su sa osmostepenim automatskim menjačem.

Pogledajte više fotografija novog Touarega u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: