Otežano odvijanje saobraćaja

Uslovi u saobraćaju koji danas, tokom posete Medvedeva, očekuju Beograđane najbolje su prikazani u spotu "Everybody Hurts" grupe R.E.M. Svi akteri zarobljeni su u svojim automobilima na autoputu koji stoji.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2009.

09:40

Default images

Zvanična ruta kojom će se kretati ruski predsednik u svojoj blindiranoj limuzini čuva se u najstrožoj tajnosti, pa nadležne službe nisu saopštile koje će sve ulice biti zatvorene za saobraćaj. Jedino se zna približna satnica njegove posete na osnovu koje možete planirati svoje putanje kroz Beograd. Setite se saobraćajnih gužvi koje su nastale proletos prilikom posete Džozefa Bajdena. Vremenski uslovi tada bili su daleko povoljniji za sedenje u automobilu sa isključenim motorom dok je saobraćaj blokiran.

Kada se nađete u saobraćajnoj gužvi pokušajte da ostanete smireni. Ukoliko vidite da neko pokušava da se iz sporedne ulice uključi u glavnu u kojoj je gužva, propustite ga iako nema prednost. Uvek pokušajte da pronađete način kojim ćete doprineti funkcionisanju sistema u otežanim uslovima. Nema razloga da ne propustite vozača koji je dao pokazivač i želi da se prestroji u vašu traku. Konfliktne situacije odložite za sledeći dan, kada će se saobraćaj vratiti u normalu.



Računajte na to da ćete danas zbog velikih gužvi potrošiti znatno više goriva nego obično.

U pojedinim delovima centra grada i Novog Beograda vozilima nije dozvoljeno zadržavanje. Ulica Proleterske solidarnosti, koja vodi do Palate Srbije zatvorena je za pešake, a parkiranih vozila na gradskim ulicama nema.

Kosovska ulica u Beogradu zatvorena je za saobraćaj, a u Ulici kneza Miloša i u Bulevaru kralja Aleksandra primetan je znatno manji broj vozila.

Za saobraćaj će od 14 do 16 sati biti zatvorena Ulica kralja Milana, a gužve trenutno su kod opštine na Banovom brdu, kod Beogradskog sajma, na Zrenjaninskom putu i Pančevačkom mostu.

Ulica Kneza Miloša, Ruzveltova i Bulevar kralja Aleksandra, od Ruzveltove do Takovske, za saobraćaj će biti ztvorene od 13 do 14 časova, rečeno je za B92 u "Žutom taksiju".

Za saobraćaj će od 14 do 16 sati biti zatvorena Ulica kralja Milana, a manje gužve trenutno su kod opštine Novi Beograd, na Banovom brdu, kod Beogradskog sajam i na Zrenjaninskom putu.

Gradske uprava apelovala je na Beograđane da budu strpljivi u pogledu mera koje će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti i preporučila im da koriste alternativne saobraćajne pravce i vozila javnog gradskog prevoza kako bi se izbegle gužve.

Vozila javnog gradskog prevoza koristiće uobičajene trase, osim u periodu privremene izmene režima saobraćaja, kada će linije biti preusmerene, a polasci pomereni na najbliže alternativne stanice.

Procenjuje se da će zbog posete pola grada biti blokirano za saobraćaj.

Povratak za Moskvu je planiran za 20 časova.

JKP „Parking servis” saopštilo je da će, zbog posebnih mera u organizaciji saobraćaja povodom posete ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva, doći do privremene izmene režima rada pojedinih parkirališta i garaža. Parkiralište „Sava centar” neće raditi od 19. oktobra u 18 časova do srede, 21. oktobra, u 9 časova. Donji deo parkirališta „Aerodrom” biće zatvoren 20. oktobra od 6 sati do 21 čas. Periodično će biti onemogućeno korišćenje garaže „Vukov spomenik”.

„Parking servis” moli korisnike da koriste alternativna parkirališta, odnosno garaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: