Automobili

Sreda, 30.09.2015.

12:27

Kada će Alfa Romeo Giulia stići u prodajne salone?

Model na koji su fanovi Alfe čekali godinama i čija je top verzija Quadrifoglio Verde (QV) svetsku premijeru imala na nedavno završenom salonu automobila u Frankfurtu, na tržište će najverovatnije stići tek u jesen 2016, saznaje Auto Express.

Izvor: B92

Default images

Naime, tada bi kupcima trebalo da bude dostupna kompletna paleta modela, uključujući i baznu verziju.

Iako su ljubitelji automobila marke Alfa Romeo očekivali da će u Frankfurtu osim Giulie Quadrifoglio Verde biti predstavljena i osnovna varijanta nove limuzine, to se nije dogodilo.

Regularni model imaće premijeru na nekom od predstojećih velikih svetskih sajmova, evropska publika najverovatnije će ga prvi put uživo videti na auto-salonu u Ženevi, početkom marta 2016.
Italijanski proizvođač saopštio je polovinom septembra da će cena verzije Quadrifoglio Verde u Italiji iznositi 79.000 evra.

Auto Express u međuvremenu je saznao da će se ovaj model u Nemačkoj prodavati po početnoj ceni od 72.000 evra, dok će varijanta sa krovom i haubom od ugljeničnih vlakana, keramičkim kočnicama i trkačkim sedištima koštati od 89.000 evra.
Alfa Romeo Giulia QV opremljena je šestocilindarskim 3.0 litarskim turbo-punjenim benzincem koji proizvodi 510 ks i 600 Nm. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 s i razvija maksimalnih 307 km/h.

Proizvođač tvrdi da je automobil obišao krug na stazi Nirburgring za 7 minuta 39 sekundi.

Foto: Neswpress

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: