Automobili

Utorak, 20.05.2014.

12:37

Honda uskoro odlučuje o sudbini evropskog Accorda

Japanski proizvođač još uvek nije doneo konačnu odluku da li će kupcima ponuditi novu generaciju takozvane evropske verzije modela Accord. Ako automobil i dobije zeleno svetlo za proizvodnju, ne treba očekivati da se na tržištu pojavi pre 2016. godine.

Izvor: B92

Default images

Honda je tokom razvoja Accorda primenila formulu dva tipa automobila, koji su namenjeni različitim tržištima. Evropski Accord, koji se prodaje i na drugim svetskim tržištima, kao što su japansko, kinesko i australijsko, u Sjedinjenim Državama plasira se u okviru marke Acura, pod oznakom TSX.

Sa druge strane, kupcima u SAD ponuđena je posebna verzija Accorda, koja se pod dizajnu i veličini razlikuje od evropskog modela. Najnovija, deveta generacija američkog Accorda predstavljena je 2012, dok je u Evropi u ponudi još uvek osma generacija koja je počala da se prodaje 2008. godine.
Honda Accord (SAD) iz 2013.
Iako je od tada prošlo šest godina, iz Honde još uvek nema zvanične potvrde da li će se proizvoditi novi evropski Accord.

"Očekujem da ćemo konačnu odluku doneti u sledećih par meseci", rekao je direktor kompanije Honda Australia, Stephen Collins, za magazin Car Advice.

On nije izneo više informacija, ali je dodao da bi kompanija trebalo da nastavi strategiju proizvodnje dva paralelna modela jer se ona do sada pokazala uspešnom. Prema njegovim rečima, pozitivna odluka za novi evropski Accord, značila bi da će se taj model u prodaji naći najranije 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: