Automobili

Utorak, 07.05.2013.

12:13

Kakav Nissan GT-R je poželeo Usain Bolt?

Nissan je najbržem čoveku na svetu isporučio specijalno dizajniran primerak sportskog modela GT-R. Po želji višestrukog osvajača olimpijske zlatne medalje automobil je ofarban upravo u zlatnu boju.

Izvor: B92

Default images

Najbolji svetski atletičar započeo je saradnju sa Nissanom na izradi specijalne verzije modela GT-R još u oktobru 2012. godine, da bi prvi primerak tog automobila u decembru bio ponuđen na akuciji koja je organizovana u humanitarne svrhe.

Tom prilikom prikupljeno je 187.100 dolara (oko 143.000 evra) za humanitarnu fondaciju koju je osnovao ovaj atletičar sa Jamajke. Novac je namenjen obrazovanju siromašne dece iz te zemlje.
Nissan je saradnju na ovom projektu zaokružio tako što je Boltu poklonio GT-R koji je identičan primerku sa aukcije.

Čuveni sportista je osim zlatne boje karoserije izabrao i specijalno dizajnirane desetokrake alu felne, belu boju enterijera i premijum Bose audio sistem.

Pročitajte o najnovijoj generaciji Nissana GT-R na kojoj je zasnovan i Boltov primerak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

1 d

Podeli: