Automobili

Petak, 03.04.2015.

15:28

Ford Galaxy za 2016.

Ford je objavio fotografije i tehničke detalje nove generaciji MPV modela Galaxy, koji je zadržao prostranost i funkcionalnost aktuelne verzije, a istovremeno preuzeo stilske detalje od manjeg modela, S-MAX.

Izvor: B92

Default images

Novi Galaxy svojim dizajnom ne odstupa značajno od prethodne generacije, ali je modernizovan u skladu sa tendencijama već viđenim na ostalim savremenim Fordovim modelima.
Automobil je postavljen na istu mehaničku platformu kao i S-MAX, a dva vozila imaju i sličan eksterijer.

Kako bi bio u stanju da obezbedi komfor za sedam putnika, Galaxy ima nešto višu i dužu kabinu zbog čega je silueta vozila povišena i ne tako elegantna kao kod modela S-MAX.
Svih sedam sedišta, uključujući i ona u trećem redu, su standardnih dimenzija.

Nasloni poslednja dva sedišta se jednostavno preklapaju pritiskom na dugme koje se nalazi u prtljažniku, čime se dobija ravan pod i dodatan prostor za smeštaj stvari.

Na dugme se obaraju i nasloni iz srednjeg reda, pa se Galaxy privremeno pretvara u poluteretno vozilo.
U Fordu ističu da osobe koji sede u drugom i trećem redu imaju za 10 mm više prostora za glave nego u aktuelnom modelu.

Koliko se vodilo računa o komforu svih putnika, govori podatak da i oni koji se nalaze na poslednja dva sedišta imaju na raspolaganju naslone za ruke u kojima su smešten otvori za odlaganje flaša.
Kupci će moći da biraju između šest pogonskih jedinica - četiri dizel i dva benzinska motora.

Na raspolaganju je 2.0 litarski turbo-punjeni dizelaš u tri verzije - sa 120, 150 i 180 ks, dok je u vrhu ponude 2.0 TDCi bi-turbo motor sa 210 ks i 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Za one koji su zainteresovani za benzinske opcije, tu su 1.5 EcoBoost sa 160 ks i 2.0 EcoBoost koji proizvodi 240 "konja".

Svi motori zadovoljavaju Euro 6 emisione standarde i opremljeni su stop/start sistemom i drugim savremenim tehnologijama koje doprinose većoj ekonomičnosti u vožnji i manjem zagađernju vazduha.

Datum početka prodaje i cene novog Forda Galaxy nisu saopšteni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: