Utorak, 21.10.2014.

15:02

MINI na Nirburgringu brz kao Pagani

Modifikovani MINI John Cooper Works prešao je krug na Nirburgringu za 7 minuta i 44 sekunde čime je postao najbrži automobil sa prednjom pogonom na toj stazi. MINI je zabeležio bolje vreme od mnogih super-sportskih automobila i izjednačio rezultat koji je postigla Pagani Zonda.

Izvor: B92

Default images

Renault Mégane RS 275 Trophy-R još uvek drži rekord staze (7:54.36) kada je reč o serijski proizvedenim automobilima sa pogonom na prednje točkove, ali novi rekorder među tjuniranim vozilima sa prednjim pogonom je MINI John Cooper Works.

Serijski automobil je dorađen u radionici nemačke firme Schirra Motoring. Osim pojačanog 1.6 litarskog turbo-benzinca, koji sada proizvodi 290 ks (79 više u odnosu na produkcijsku verziju), MINI je pretrpeo još neke izmene koje su mu pomogle da postigne rekord.

Auto je olakšan za 175 kg, tako da njegova masa iznosi 1.005 kg, a opremljen je pneumaticima Dunlop Direzza 03G. Za upravljačem se nalazio test vozač magazina Sport Auto, Christian Gebhardt.

Sa rezultatom 7:44, MINI je izjednačio vreme koje je zabeležila Zonda S, a između ostalog bio je brži i od Audija R8 (7:45), Lamborghinija Gallardo Superleggera (7:46), BMW-a M4 (7:52)...

Pogledajte kako je izgledala rekordna vožnja ovog MINI-ja:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: