"Severni vukovi" posle 16.000 km stigli u Soči

Uoči otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, u taj grad je stigao konvoj sastavljen od specijalno prilagođenih Volkswagena Amarok. Ova vozila, čiji naziv Amarok potiče iz jezika Inuita koji žive na severu Kanade i Grenlandu – i znači vuk, prešla su za 60 dana 16.000 km kroz sibirsko bespuće.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.02.2014.

11:57

Default images

To je bilo dovoljno da se postavi novi Ginisov svetski rekord u najdužoj "off-road" vožnji koja je ikada organizovana u okviru granica jedne zemlje.

Šest vozila, od kojih su tri postavljena na ogromne točkove za vožnju kroz dubok sneg i neprohodne terene, krenula su na ovo epsko putovanje iz Moskve, da bi stigla na potpuno drugi kraj Rusije, na poluostrvo Kamčatka koje se nalazi na krajnjem istoku ove ogromne zemlje:



Dvanaestočlanu posadu maršruta je vodila između ostalog i preko zaleđenog Bajkalskog jezera i predela prekrivenih debelim slojem snega u kome su se čak i ovako pripremljena vozila u jednom trenutku zaglavila.

Automobili koji su korišćeni za ovo putovanje u polarnim uslovima bili su opremljeni 2.0 litarskim dizel motorima i 4Motion pogonom na sva četiri točka.
Volkswagen kao zvanični partner Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, za potrebe ove manifestacije obezbednio je više od 3.000 službenih automobila marke Audi, Škoda i VW.

Više fotografija sa ovog putovanja pogledajte u našoj Galeriji.

Vozili smo VW Amarok 2.0 Bi-TDI 4x4 Highline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: