Posle Dubaija, McLaren patrolira i britanskim putevima

Saobraćajna policija u Velikoj Britaniji dobila je na korišćenje McLaren 12C Spider uz čiju pomoć će moći da se uhvati u koštac i sa najbržim prekršiocima zakona.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2014.

10:41

Default images

Superautomobili poput McLarena do sad su uglavnom bili privilegija policijskih snaga bogatih arapskih država. Tako je kao jedna od poslednjih akvizicija policije Dubaija, krajem 2013. godine na ulice tog grada stigao jedan McLaren 12C.

Ovog puta superautomobil britanskog proizvođača završio je kao patrolno vozilo saobraćajne policije matične zemlje. U pitanju je Spider verzija, ali zbog prirode svog posla i rotacije na krovu, službenici policije neće moći da uživaju u vožnji sa otvorenim krovom.

Oni koji se usude da britanskim autoputevima beže ispred policijskog McLarena treba da znaju da je ovaj automobil u stanju da iz mesta do stotke ubrza za 3,1 sekundu i da razvije maksimalnih 329 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: