Automobili

Utorak, 08.11.2011.

10:35

Beg sa pauka završio se trežnjenjem

Vozač Mazde 3, koji je pokušao da pobegne sa “pauka” na uglu Kapetan Mišine i Strahinjića bana, za sada je kažnjen sa 5 000 dinara zbog nepropisnog parkiranja. Nakon incidenta u noći između 29. i 30. oktobra, priveden je u policijsku stanicu Stari grad u Beogradu radi trežnjenja.

Izvor: B92

Default images

Pošto je u policijskoj stanici utvrđeno da je vozač Andrej Š. (24) imao 1,12 promila alkohola u krvi, očekuje se da tužilaštvo podnese prijavu za vožnju u alkoholisanom stanju. Pored toga, trebalo bi da bude optužen i za ometanje službenih lica, a u “Parking servisu” ističu da će podneti i tužbu zbog štete na dizalici.

Kako saznajemo, Andrej nije zadržan u pritvoru, već je nakon trežnjenja u policijskoj stanici pušten kući. Na snimku koji smo vam 7. novembra prikazali na našem sajtu vidi se kako vozač Mazde pokušava da oslobodi automobil sa dizalice “pauka”. Na tom video zapisu ne vidi se da li su radnici “Parking servisa” počeli da dižu vozilu sa vozačem unutra.

U ovom preduzeću ističu da je sve urađeno po propisu. Oni tvrde da su po nalogu saobraćajne policije došli do nepropisno parkiranog automobila i krenuli da dižu vozilo. Tek pošto je automobil već bio u vazduhu, pojavio se vozač, otvorio vrata i ušao u vozilo.

U “Parking servisu” kažu da je vozač pokušao da pokrene automobil i otkači ga od dizalice i da samo pukom srećom niko nije povređen. Vozilo je odvezeno na parking u Blok 66, a osiguravajuće društvo trenutno procenjuje štetu na dizalici nakon čega će “Parking servis” tužiti vozača Mazde.

U MUP-u su kratko rekli da, pošto auto nije učestvovao u saobraćaju, napisana je samo kazna za nepropisno parkiranje, a predmet je dalje predat Prvom osnovnom javnom tužilaštvu. To tužilaštvo će proceniti da li ima osnova da se protiv vozača podigne i tužba zbog oštećenja tuđe imovine.

Radnici „Parking servisa“ u proseku odnesu jedno vozilo na tri intervencije na koje pođu s dizalicom. Najčešće ostaju „praznih šaka“ jer vozači drže “na oku” automobile i pomeraju ih čim vide saobraćajca. U preduzeću ističu da najviše problema imaju u Njegoševoj i ulici Strahinjića bana gde se vozači parkiraju pored kafića u kojem sede pa sklanjaju vozilo praktično pre nego što saobraćajac sačini zapisnik.

Izvor: Blic

Pokušao da pobegne autom sa “pauka”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: