Automobili

Ponedeljak, 31.10.2011.

19:03

Lada sa turbo motorom na prodaju

Nekada kod nas veoma popularna Lada dobila je u Americi poseban tretman i sada traži novog vlasnika preko interneta.

Izvor: B92

Default images

Lada se 80-ih godina u Srbiji dobro prodavala i važila je za jedan od popularnijh automobila. Bio je to čvrst i robustan ruski auto, zgodan za naše puteve, ali veliki potrošač goriva.

Lada je krstarila putevima istočnoevropskih zemalja, a izvozila se i u zapadnu Evropu, dok se u Americi ovaj automobil može smatrati raritetom. Zbog toga je primerak sa slike privukao pažnju kada se pojavio u ponudi na Ebay-u.
U pitanju je jedinstvena verzija sa ugrađenim turbom i petostepenim menjačem preuzetim iz modela FIAT Spyder, dok su sedišta „pozajmljena“ iz Lexusa SC430. Vlasnik tvrdi da je njegova Lada iz 1984. prešla tek 30-ak hiljada km i za nju traži isto toliku sumu u dolarima.
Možda će Amerikanci odoleti „friziranom“ klasiku iz ruskog AvtoVAZa, ali znam da će nekima od vas srce zakucati brže pri pogledu na ovog lepotana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: