Ponedeljak, 17.09.2012.

17:20

Nova Dacia Logan

Izvor: B92

Nova Dacia Logan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Atreides

pre 11 godina

Opasan posao pravi Reno sa Daciom.
Sasvim ok auto po pristupacnoj ceni z aistok Evrope a isto tako i za zapad gde ljudi i ovako menjaju kola na svke 3-4 godine pa sto da puca ne znam koje pare kad izuzetno prostran auto sa svom potrebnom opremom moze da kupi za daleko manji novac i da ga isti pristojno sluzi 3-4 godine .
Uz to auto sasvim ok izgleda ok ne moze da se poredi sa italijanima,francuzima,koreancima....ali tu je uz rame sa Golfom sa dizajnom ;)

wifi

pre 11 godina

Realno, automobil ne izgleda loše. Ostaje da se vidi kakvi će biti rezultati testova bezbednosti i naravno kako će se pokazati u eksploataciji. Nova generacija benzinskih motora bi možda mogla da bude u prednosti nad 1.5 dci varijantom, ali kako rekoh videće se već... Ako cena bude do 8.000-9.000 evropskih novčanica (u šta sumnjam) pa u to bude uključena standardna bezbednosna oprema ABS, ESP, 6xAirbags...+klima, e to bi bilo već za razmotriti kao veoma dobru kupovinu.

Dejan

pre 11 godina

Сви ови који пљују по Логану не могу или не желе да схвате продајну филозофију Дачије уденули су се и направили нови платни разред у свакој категорији возила,ѕа толико пара толико и музике. Хоћеш мало боље од Ладе коцкице или Самаре то ти је то и уз најважније да је то НОВ аутомобил. Таст ми вози у Русији Логан 1,4 бензинац (тамо се продаје као Рено Логан) само речи хвале на његов рачун иако су климатски услови тамо куд и камо суровији. Пробао сам и Дастер за Руско тржиште са мотором 2,0 и аутоматским мењачем 4х4. Тако добар теренац нисам поодавно пробао. Рено је направио озбиљне јефтине аутомобиле који нису "напуцани" али су јефтини, издржљиви, једноставни за одржавање, све оно што годи нашим испраѕним џеповима!

dejan

pre 11 godina

pristojan auto za pristojan novac, jedino što mi smeta kod dačija i nadam se da su to u novoj generaciji popravili su brisači, koji su jako bučni i zastareli.

Dejan

pre 11 godina

@Pukovac
Moja Dacija je 2006. prešla je 110000 i nema ni traga cvrčanju. Ortak takođe ima Daciu iz 2006. 85000 km bez cvrčaka. Na autu su da kucnem u drvo rađeni samo redovni servisi i do sada ni jedan problem nisam imao. Tako da je tvom drugu zapao ili neki baksuzan primerak ili je potrebno možda pritegnuti šrafove koji drže plastiku a koji možda nisu fabrički dovoljno pritegnuti. Suditi o kvalitetu automobila na osnovu jednog primerka nije merodavno.

Dacia je vrlo pouzdana automobil i udoban automobil. Da se ja pitam jedino bih obogatio paletu malo jačim motorima.

malisa

pre 11 godina

he, he... al' su mu nabudzli njusku, reko bi covek-neki ozbiljan auto. meni izgleda kao mutant, neuspeo eksperiment (o unutrasnjosti ne bih trosio reci).

MAJSTOR

pre 11 godina

Kada se malo bolje zagleda, vidi se da se radi o kozmetickim izmenama vec poznatog Logana:
- vrata i prozori ostali su apsolutno isti kao ranije
- dimenzije nisu promenjene
- farovi su podignuti kako bi bili zasticeniji i izgledali atraktivnije

Jasno je da se radi o unapredjenju postojeceg modela, koji je doziveo identicnu promenu kakvu je dozivela i Skoda Favorit prilikom prelaza u Feliciju.
Ovo ne shvatam kao manu. Naprotiv - i dalje je ostao jednostavan automobil sa dovoljno prostora za prosecnu porodicu. Obzirom na to da ima velik prtljaznik, kod prosecnog Srbina tu se se sigurno naci plinska boca.

Ovakav kakav je, bice idealno prevozno sredstvo za svaki dan i odlazak na odmor. Verujem da ce bazni motor ipak biti provereni 1,2 benzinac sa 75KS.

Jedno je sigurno: ovo nije auto za sminkere, vec prakticne ljude kojima treba jednostavno i pouzdano vozilo, jeftino u eksploataciji.

anbeast

pre 11 godina

Korektno! Mislim, sta drugo ocekivati od Dacije? To joj je uloga namenjena od strane Renoa. Da bude korektno prevozno sredstvo, za korektnu cenu. Nista vise, nista manje. Da imam finansijsko ogranicenje i da hocu nov auto, svakako bih ga razmatrao. Nije preglomazan - znaci, ok za grad, veliki gepek i solidno velika unutrasnjost - ok, za putovanja. Relativno jeftino odrzavanje, proverena (starija) tehnika bez decijih bolesti svojstvenim novim tehnologijama, nesto visi klirens pa moze i laksi off road (pecanje izlet u prirodu i sl.)... Jednom recju: ALAT za putovanje od A do B.
Izgled: Bolji nego prvi Logan.

Neko je napisao: "nema gorih motora od 1.9 i 1.5 dci".
Zavisi! Uostalom svaka generalizacija je uglavnom stranputica. Drugar sluzbeno vozi vec drugi 1.5Dci (Thalia 1 i Thalia 2) i vozi ga ko sto se vozi sluzbeni auto. Nikad ni najmanja sitnica nije zakazala.(na celom autu, ne samo motor) Bio sam skeptican prema Renou pre toga, nakon njegovog iskustva, rado bih uzeo i 1.5dci i Renoa (Daciju).

Vladimir

pre 11 godina

Meni i dalje Aveo limuzina izgleda lepše, a Kia Rio limuzina, da ne pričam.
Mora biti bar 500 E jeftiniji od Avea sa istom opremom, a od Kie bar 1.000 E.
Ne mudrujem, nemam ništa protiv Dačije, čestit je to auto. Prosto, koliko prata toliko muzike. A zašto bih platio isto ako Kia lepše svira?
Logan verovatno nešto veći, ali meni taj prostor toliko i ne treba.

Milos

pre 11 godina

Prosle godine sam ubio divljeg vepra od 105kg svojim Loganom, 2005.god, u Lici, 2m od provalije. Auto je ostao tehnicki ispravan (naravno prednji branik celicni se morao promeniti). Zivot mi je spasio. Svaka preporuka

Golf

pre 11 godina

Moze li Logan da se parkira na trotoaru, do samih ulaznih vrata kafica? I zna li neko kako izgleda u retrovizoru kada pretice, da li je opasan i da li se seljaci okrecu kad ga vide? Za prenos drva za ogrev i zimnice ne bi trebalo da pravi problem, mada.... ako ne moze to sve, onda odo' da kupim Golfa ili Pasata.

P.S. – Auto izgleda fino, tj. Dacija nas je naucila sta tacno da ocekujemo od nje. Kad bude zvanicna prezentacija, pa da vidimo da li se nesto menjalo od opreme i koja ce biti cena. Ali ne sumnjam da ce biti nekih drasticnih promena. Fino.

Ivan

pre 11 godina

Ovo je malo bolje upakovana Lada Granta. Pogledajte link, i bice vam jasnije:
http://vesti.mojauto.rs/Noviteti/299656/Nova-lada-granta-za-6000-evra
Mada to ni ne cudi, s obzirom da je i Lada deo Reno grupacije.

nick

pre 11 godina

Odlican auto sa 1.2 turbo benzincem prava mera. Zadnji kraj jest da ne lici ali potseti me na Skodu Superb, gazde su morale nesto da pokvare da ne bi bio 10+ vec dobra osmica.

Gregy

pre 11 godina

Niisam od onih koji ce porediti Logana sa pilovnjacima vise klase,vec gledam realno, i mislim da je neki koreanac jos uvek bolji izbor. Moj ujak je uzeo Aveo isto limuzinu,mnogo je lepsi, kvalitetniji i boljji auto. Takodje drug je uzeo polovnu kordobu staru 2-3 godine (kosta ko novi Logan) 1.9 tdi ide super. Za one koji uporedjuju Skodu i Daciju, pogledajte Skode od pre 20-30 god i Dacije i videcete Skoda je i tad bila klasa za Daciju. Iako bas ne volim Skodu, ona je uvek bila najbolji istocnoevropski proizvodjac automobila.

Aco

pre 11 godina

Ovi ni za 20 godina nece napraviti auto a da bude kompletno let. Zadnji kraj je smesan, napred maska podseca na americke automobile...bacanje para...

igor

pre 11 godina

@sislo
LAda Granta je u biti Logan prve generacije.To je rezultat jer je Reno-Nisan grupacija vlasnik AutoVAZ-a,pa je najjeftinije resenje preuzeti tehniku Dacie.
Logan se pokazao kao uspeh,i vrlo izdrzljiv i kvalittetan auto.
Moj prijatelj je kupio 2007 Logan DCI Laureat,i bio je jako zadovoljan-presao 80000km za to vreme,a da sijalicu nije zamenio.
I bio je zadovoljan kolima....i onda su ga jedno jutro ukrali.
Verovali ili ne,ukrali su mu Logana...i nikada nije nadjen.
Srecom,pa je imao kasko.

Pera

pre 11 godina

Drago mi je što mu nisu ugradili prednju masku sa onog ružnog Lodgy -ija, kao što je to bilo ranije najavljeno. Stvarno bi bilo neprijatno gledati ga. Ovako, prednja maska me malo podseća na novi passat, a zadnja svetla na Citroen DS3. Ipak, buduće kupce ovog automobila i dalje će najviše zanimati cena. Bitno je da početna bude 7 do 8 hiljada evra a ne 9, 10 ili 11.

rent@car

pre 11 godina

Svaki put kad dolazim avionom u Srbiju iznajmljujem na aerodromu po mogucstvu Logan i to iz tri razloga/ Najpre, najniza cena, OGROMAN gepek za auto njegove klase i na kraju odlican za nase puteve i sokake jer nigde jos sa njim nisam zakacio auspuh ili pod po nasim dzombama. Ima i nedostataka, ali mislim da je to zbog loseg odrzavanja i nesavesnih klijenata. Ako se odlucim za kupovinu auta u Srbiji to ce verovatno biti moj izbor.

Milan

pre 11 godina

Ajde bre sta se palite i svađate-svi ste u pravu;kako?

Pa koliko para,toliko i muzike,tačno je da je Logan 2 mogao da se uradi bolje,da ali plati još barem 5000-pa vozi.

Za 4000 € da,pre golf 4 nego Logan 1,kada me je taxi vozio prvi put u tom autu,mislio sam da su deca puštena iz nekoga vrtića da se igraju pravljena table.

Može Logan kao i neki Nemac uz pravilno održavanje ali o komforu,sigurnosti,brzini ne treba tošiti tastaturu i baterije.

Po toj logici ajde da svi vozimo Golf 2 od 700 € jer ima,20 godina stariji sve nego Logan 1.

Hajduk Veljko

pre 11 godina

Samo jedna mala replika, vw golf 4 u četvrtoj državi prelazi više kilometara od nove Dačije Logan, a o enterijeru, eksterijeru, uzivanju u voznji ne treba ni govoriti. @fijamica

Andreja

pre 11 godina

U taj novi motor zvuči fenomenalno. Pretpostavljam da će biti turbo da bi izvukao 90ks iz samo 900cm3 i da će trošiti veoma malo goriva.

mf

pre 11 godina

nema gorih motora od 1.9 i 1.5 dci puna ih je Francuska , stoje po livadama i placevima niko ih nece, samo ludi srbi kupuju to smece, benzinci su provereni i njima skidam kapu, pitanje vremena je kad ce se dizelasi potpuno izbaciti iz upotrebe, em je benzin jeftiniji za preradu em je cistiji ( novi filteri cadji u dizelima su preskupi i za sobom ostavljaju slobodne mikronske cestice koje se u organizmu ponasaju slicno uranijumu)uz to su dizelasi neuporedivo skuplji za odrzavanje

branko

pre 11 godina

Vozim logana 2006....1.5dCI i odusevljen sam koliko je pouzdan, ekonomican, konforan....a bude li mi se ukazala prilika mozda ga zamenim za dvojku jer sa ovom dvojkom jedini minus keca (estetika) zapravo postaje +.

Miodrag

pre 11 godina

Lepo izgleda auto.Mnogo lepsi od prvog modela.A gde smo mi?Sta smo bili za Skodu i Daciu,a sad smo nula.Jebem ti zastavu i italijane.

Mungos

pre 11 godina

Odlicno izgleda. Cist, lep, odmeren izgled, i mislim da ce se prodavati kao lud. Jos da mu ne zacepe mnogo visu cenu od one po kojoj se ovaj prodavao, i bice pun pogodak. Da, unutrasnjost izgleda siromasno, ali na kraju, tako izgleda i na Skodi, tu postoji samo jedna zamisao kad se pravi, a to je usteda novca. Ako bude imao dobre motore [za generaciju iznad sadasnjih], vidjacemo ga podosta na nasim ulicama.

Stefan Kurcubic

pre 11 godina

pa dacia se probila jer ih reno snadbeva sa delovima. jesam li ja jedini, ili ovaj novi logan deluje kao mesavina nemca i francuza? napred pasat, pozadi reno?

mrle

pre 11 godina

Dacia bi napravila čudo kad bi ovaj tač skrin, koji može da se nabavi na veliko za 35 eura, ugradila serijski u sve modele Logana.Em bi digli vrednost autu, em bi bili rodonačelnici nove tehnologije serijski ugradjene, kao što je danas električni podizač npr,koji je do pre deset godina bio luksuz.Inače auto mi se svidja, u nekoj metalik boji bio bi ekstra i s malo većim točkovima što se da srediti.Zadnji štopovi su u trendu kao kod Polo, Fiat 500l itd.Ipak najvažnij aje cena. Logan a Daster naročito,se dosta vozi po Nemačkoj i Francuskoj i tamo ljudi gledaju da dobiju dosta za malo novca.

Bojan

pre 11 godina

(milinko, 17. septembar 2012 18:14)

Ma veliki tocak kosta! Stavi mu ti posle i 20-ice ako hoces, ali ovo je pravi narodni automobil, i kao takav mora da bude praktican, izdrzljiv i jeftin.

dci

pre 11 godina

odličan auto jedav čekam.naravno da su morali da paze da ne naprave nekog šampiona lepote,zato su ga otpozadi malo ukočili, jer bi ugrozili renault.to svetina ne razume da su daciine ruke vezane kada projektuju izgled auta. i moraju da paze..vozim logija dci full oprema, 100k nema reci ni o kakvom 'cvrcanju'u vratima.
samo sam par puta sijalicu sijalicu promenio i zapušila mi se prskalica za staklo,to sam rešio iglom.
logani(verovatno i ostale dacie)su medju najopuzdanijim automobilima na svetu,sto se tice kvarova.

Иван

pre 11 godina

Дачиа стварно прави на око лепе аутомобиле и све је боља у томе помислим да је купим, сетим се имена "Дачиа" и одустанем... Ако је нешто непријатељ Дачије на тржишту то је одна њено име.

Nightmare

pre 11 godina

O ukusima ne vredi raspravljati, ali meni ovo izgleda dosta bolje od prethodne dve varijante. Pozitivan pomak u svakom slucaju. U svojoj cenovnoj kategoriji svakako ce postici uspeh......Ocigledno je da ovaj proizvodjac zadrzava svoje ozbiljne namere u svom segmentu trzista. Slicno je i sa drugim modelima ove marke.

pikiliki

pre 11 godina

Prednji deo dobar, unutrasnjost za tu klasu sasvim pristojno izgleda ali zato zadnji deo, posebno svetla, i profil blagi uzas... Videcemo, mozda opet cenom odrade posao kao i sa prvom generacijom koja uopste nije bila los auto.

fijamica

pre 11 godina

Srbenda kad namlati 4000 evrica i ne misli na sta da ih spiska: wv golf 4 pa nek puknu komsije od muke! Nije bitan motor, nije bitno stanje... Zatamnjena prednja stakla, polovne ali dobre gume, spojler i bas unutra je jedino sto se vazi... A posto ga je vozila baka u Minhenu samo do pijace stanje ne moze da bude lose...

Mladen

pre 11 godina

Dacia Logan je auto baziran na Renou Klio 2 . Kada stoje jedan pored drugog (ispred moje zgrade dva siva jedan do drugog) deluju kao nasi Kec i Jugo - veoma slicni , promenjena namena vozilu uz minimalne stilske i mehanicke modifikacije . I Logan je napravljen od delova postojeceg auta , napravljen da lici na auto koji se vec dobro prodaje i ponudjen po pravoj ceni na pravom trzistu . Meni se ne svidja kako izgleda najnoviji Klio . Prednji kraj lici malo na Lagunu , a za zadnji ne znam , bolje da nisu ni dirali stari . Narocito mi se ne dopada resenje da stop svetla zalaze bokove , to su trebali zmigavci . Dacia treba da se vodi razumom i genijalnim resenjima , ne da se moderna . I vise volim da kupim auto sa rupom , nego sa multimedijom - od kud oni znaju da ja necu pozeleti da slusam kasete i gde da ubacim polovnog kasetasa sa buvljaka . Logan je bio auto u najcistijoj formi , bez nepotrebne opreme koja samo podize cenu . Zelim auto , dobar auto , nov auto , veliki auto , praktican auto , trajan auto , po mogucstvu limuzinu . Imam 6000 evra . Mogu da se pozajmim za jos malo . Vise NEMAM ! A radio ima na buvljaku .

Nikola

pre 11 godina

meni se bas svidja, i to zato sto vozim logana 2005 godiste i uvek me je verno sluzio. A vi sto vozite samo skupa nemacka kola, i ne poznajete nista drugo sem nemca, samo da vam kazem da ovaj auto uz pravilno i redovno odrzavanje moze da stigne i da predje isto onoliko koliko i dosta skuplji volkswagen, opel, bmw itd...stvar je u prestizu...

Nataeos

pre 11 godina

Dizajneri ko da su izasli iz 60ih al sa komunisticke strane!!! Jest da nije skupo naspram drugih al to nemora da znaci da mora biti gadno!!!

Amos

pre 11 godina

Bravo Dacianci!
Ne vozim Daciu, ali oni imaju sasvim solidne aute za njihovu cenu.
Kome smeta skripanje, skripuckanje i drmuckanje - uvek moze da doda 5-6000 eur i kupi neki utegnutiji, sa 'meksom' plastikom.
Ako ce im i ovaj novi Logan kostati u rangu starog, onda je to pun pogodak!

Naravno, za one koji hoce nov auto u tom rangu vrednosti.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Mnogo prijatnije linije od prethodnika, znacajni estetski napredak - sto je lepo imati i u ovoj kategoriji vozila. Mada cilj Dacije nije da se takmici sa slavnim dizajnerskim kucama automobila (naravno) ipak verujem da ce vise ljudi razmisljati da vozi ovaj auto u zemljama niske kupovne moci vecine stanovnika. A sto se ekonomicnosti i izdrzljivosti tice, mislim da ne treba brinuti. Pitanje je kako su unapredili neke vazne elemente lagodnosti voznje i opsteg komfora kao sto je sistem grejanja i ventilacije (da li ima varijante sa AC, itd). Obecavajuce promene u svakom slucaju! Verujem da ce i cena malo da se 'popravi' u odnosu na starijeg brata, ali ce jos uvek biti daleko pristupacnija od drugih automobila iz zapadnog sveta (i naseg novog Fiata 500)!

Pukovac

pre 11 godina

E ovo bih vec vozio, samo da li su poradili na kvalitetu zavrsne obrade? Ajd kvalitet materijala manje-vise, ipak je ovo jeftin auto, ali kod druga je, npr. vec na 40000 pocelo da se cuje lupkanje i cvrcanje iz vrata, table.

fijamica

pre 11 godina

Srbenda kad namlati 4000 evrica i ne misli na sta da ih spiska: wv golf 4 pa nek puknu komsije od muke! Nije bitan motor, nije bitno stanje... Zatamnjena prednja stakla, polovne ali dobre gume, spojler i bas unutra je jedino sto se vazi... A posto ga je vozila baka u Minhenu samo do pijace stanje ne moze da bude lose...

Nikola

pre 11 godina

meni se bas svidja, i to zato sto vozim logana 2005 godiste i uvek me je verno sluzio. A vi sto vozite samo skupa nemacka kola, i ne poznajete nista drugo sem nemca, samo da vam kazem da ovaj auto uz pravilno i redovno odrzavanje moze da stigne i da predje isto onoliko koliko i dosta skuplji volkswagen, opel, bmw itd...stvar je u prestizu...

Amos

pre 11 godina

Bravo Dacianci!
Ne vozim Daciu, ali oni imaju sasvim solidne aute za njihovu cenu.
Kome smeta skripanje, skripuckanje i drmuckanje - uvek moze da doda 5-6000 eur i kupi neki utegnutiji, sa 'meksom' plastikom.
Ako ce im i ovaj novi Logan kostati u rangu starog, onda je to pun pogodak!

Naravno, za one koji hoce nov auto u tom rangu vrednosti.

Mladen

pre 11 godina

Dacia Logan je auto baziran na Renou Klio 2 . Kada stoje jedan pored drugog (ispred moje zgrade dva siva jedan do drugog) deluju kao nasi Kec i Jugo - veoma slicni , promenjena namena vozilu uz minimalne stilske i mehanicke modifikacije . I Logan je napravljen od delova postojeceg auta , napravljen da lici na auto koji se vec dobro prodaje i ponudjen po pravoj ceni na pravom trzistu . Meni se ne svidja kako izgleda najnoviji Klio . Prednji kraj lici malo na Lagunu , a za zadnji ne znam , bolje da nisu ni dirali stari . Narocito mi se ne dopada resenje da stop svetla zalaze bokove , to su trebali zmigavci . Dacia treba da se vodi razumom i genijalnim resenjima , ne da se moderna . I vise volim da kupim auto sa rupom , nego sa multimedijom - od kud oni znaju da ja necu pozeleti da slusam kasete i gde da ubacim polovnog kasetasa sa buvljaka . Logan je bio auto u najcistijoj formi , bez nepotrebne opreme koja samo podize cenu . Zelim auto , dobar auto , nov auto , veliki auto , praktican auto , trajan auto , po mogucstvu limuzinu . Imam 6000 evra . Mogu da se pozajmim za jos malo . Vise NEMAM ! A radio ima na buvljaku .

Pukovac

pre 11 godina

E ovo bih vec vozio, samo da li su poradili na kvalitetu zavrsne obrade? Ajd kvalitet materijala manje-vise, ipak je ovo jeftin auto, ali kod druga je, npr. vec na 40000 pocelo da se cuje lupkanje i cvrcanje iz vrata, table.

dci

pre 11 godina

odličan auto jedav čekam.naravno da su morali da paze da ne naprave nekog šampiona lepote,zato su ga otpozadi malo ukočili, jer bi ugrozili renault.to svetina ne razume da su daciine ruke vezane kada projektuju izgled auta. i moraju da paze..vozim logija dci full oprema, 100k nema reci ni o kakvom 'cvrcanju'u vratima.
samo sam par puta sijalicu sijalicu promenio i zapušila mi se prskalica za staklo,to sam rešio iglom.
logani(verovatno i ostale dacie)su medju najopuzdanijim automobilima na svetu,sto se tice kvarova.

Nightmare

pre 11 godina

O ukusima ne vredi raspravljati, ali meni ovo izgleda dosta bolje od prethodne dve varijante. Pozitivan pomak u svakom slucaju. U svojoj cenovnoj kategoriji svakako ce postici uspeh......Ocigledno je da ovaj proizvodjac zadrzava svoje ozbiljne namere u svom segmentu trzista. Slicno je i sa drugim modelima ove marke.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Mnogo prijatnije linije od prethodnika, znacajni estetski napredak - sto je lepo imati i u ovoj kategoriji vozila. Mada cilj Dacije nije da se takmici sa slavnim dizajnerskim kucama automobila (naravno) ipak verujem da ce vise ljudi razmisljati da vozi ovaj auto u zemljama niske kupovne moci vecine stanovnika. A sto se ekonomicnosti i izdrzljivosti tice, mislim da ne treba brinuti. Pitanje je kako su unapredili neke vazne elemente lagodnosti voznje i opsteg komfora kao sto je sistem grejanja i ventilacije (da li ima varijante sa AC, itd). Obecavajuce promene u svakom slucaju! Verujem da ce i cena malo da se 'popravi' u odnosu na starijeg brata, ali ce jos uvek biti daleko pristupacnija od drugih automobila iz zapadnog sveta (i naseg novog Fiata 500)!

MAJSTOR

pre 11 godina

Kada se malo bolje zagleda, vidi se da se radi o kozmetickim izmenama vec poznatog Logana:
- vrata i prozori ostali su apsolutno isti kao ranije
- dimenzije nisu promenjene
- farovi su podignuti kako bi bili zasticeniji i izgledali atraktivnije

Jasno je da se radi o unapredjenju postojeceg modela, koji je doziveo identicnu promenu kakvu je dozivela i Skoda Favorit prilikom prelaza u Feliciju.
Ovo ne shvatam kao manu. Naprotiv - i dalje je ostao jednostavan automobil sa dovoljno prostora za prosecnu porodicu. Obzirom na to da ima velik prtljaznik, kod prosecnog Srbina tu se se sigurno naci plinska boca.

Ovakav kakav je, bice idealno prevozno sredstvo za svaki dan i odlazak na odmor. Verujem da ce bazni motor ipak biti provereni 1,2 benzinac sa 75KS.

Jedno je sigurno: ovo nije auto za sminkere, vec prakticne ljude kojima treba jednostavno i pouzdano vozilo, jeftino u eksploataciji.

pikiliki

pre 11 godina

Prednji deo dobar, unutrasnjost za tu klasu sasvim pristojno izgleda ali zato zadnji deo, posebno svetla, i profil blagi uzas... Videcemo, mozda opet cenom odrade posao kao i sa prvom generacijom koja uopste nije bila los auto.

rent@car

pre 11 godina

Svaki put kad dolazim avionom u Srbiju iznajmljujem na aerodromu po mogucstvu Logan i to iz tri razloga/ Najpre, najniza cena, OGROMAN gepek za auto njegove klase i na kraju odlican za nase puteve i sokake jer nigde jos sa njim nisam zakacio auspuh ili pod po nasim dzombama. Ima i nedostataka, ali mislim da je to zbog loseg odrzavanja i nesavesnih klijenata. Ako se odlucim za kupovinu auta u Srbiji to ce verovatno biti moj izbor.

igor

pre 11 godina

@sislo
LAda Granta je u biti Logan prve generacije.To je rezultat jer je Reno-Nisan grupacija vlasnik AutoVAZ-a,pa je najjeftinije resenje preuzeti tehniku Dacie.
Logan se pokazao kao uspeh,i vrlo izdrzljiv i kvalittetan auto.
Moj prijatelj je kupio 2007 Logan DCI Laureat,i bio je jako zadovoljan-presao 80000km za to vreme,a da sijalicu nije zamenio.
I bio je zadovoljan kolima....i onda su ga jedno jutro ukrali.
Verovali ili ne,ukrali su mu Logana...i nikada nije nadjen.
Srecom,pa je imao kasko.

Иван

pre 11 godina

Дачиа стварно прави на око лепе аутомобиле и све је боља у томе помислим да је купим, сетим се имена "Дачиа" и одустанем... Ако је нешто непријатељ Дачије на тржишту то је одна њено име.

Milos

pre 11 godina

Prosle godine sam ubio divljeg vepra od 105kg svojim Loganom, 2005.god, u Lici, 2m od provalije. Auto je ostao tehnicki ispravan (naravno prednji branik celicni se morao promeniti). Zivot mi je spasio. Svaka preporuka

Pera

pre 11 godina

Drago mi je što mu nisu ugradili prednju masku sa onog ružnog Lodgy -ija, kao što je to bilo ranije najavljeno. Stvarno bi bilo neprijatno gledati ga. Ovako, prednja maska me malo podseća na novi passat, a zadnja svetla na Citroen DS3. Ipak, buduće kupce ovog automobila i dalje će najviše zanimati cena. Bitno je da početna bude 7 do 8 hiljada evra a ne 9, 10 ili 11.

Golf

pre 11 godina

Moze li Logan da se parkira na trotoaru, do samih ulaznih vrata kafica? I zna li neko kako izgleda u retrovizoru kada pretice, da li je opasan i da li se seljaci okrecu kad ga vide? Za prenos drva za ogrev i zimnice ne bi trebalo da pravi problem, mada.... ako ne moze to sve, onda odo' da kupim Golfa ili Pasata.

P.S. – Auto izgleda fino, tj. Dacija nas je naucila sta tacno da ocekujemo od nje. Kad bude zvanicna prezentacija, pa da vidimo da li se nesto menjalo od opreme i koja ce biti cena. Ali ne sumnjam da ce biti nekih drasticnih promena. Fino.

anbeast

pre 11 godina

Korektno! Mislim, sta drugo ocekivati od Dacije? To joj je uloga namenjena od strane Renoa. Da bude korektno prevozno sredstvo, za korektnu cenu. Nista vise, nista manje. Da imam finansijsko ogranicenje i da hocu nov auto, svakako bih ga razmatrao. Nije preglomazan - znaci, ok za grad, veliki gepek i solidno velika unutrasnjost - ok, za putovanja. Relativno jeftino odrzavanje, proverena (starija) tehnika bez decijih bolesti svojstvenim novim tehnologijama, nesto visi klirens pa moze i laksi off road (pecanje izlet u prirodu i sl.)... Jednom recju: ALAT za putovanje od A do B.
Izgled: Bolji nego prvi Logan.

Neko je napisao: "nema gorih motora od 1.9 i 1.5 dci".
Zavisi! Uostalom svaka generalizacija je uglavnom stranputica. Drugar sluzbeno vozi vec drugi 1.5Dci (Thalia 1 i Thalia 2) i vozi ga ko sto se vozi sluzbeni auto. Nikad ni najmanja sitnica nije zakazala.(na celom autu, ne samo motor) Bio sam skeptican prema Renou pre toga, nakon njegovog iskustva, rado bih uzeo i 1.5dci i Renoa (Daciju).

Nataeos

pre 11 godina

Dizajneri ko da su izasli iz 60ih al sa komunisticke strane!!! Jest da nije skupo naspram drugih al to nemora da znaci da mora biti gadno!!!

mf

pre 11 godina

nema gorih motora od 1.9 i 1.5 dci puna ih je Francuska , stoje po livadama i placevima niko ih nece, samo ludi srbi kupuju to smece, benzinci su provereni i njima skidam kapu, pitanje vremena je kad ce se dizelasi potpuno izbaciti iz upotrebe, em je benzin jeftiniji za preradu em je cistiji ( novi filteri cadji u dizelima su preskupi i za sobom ostavljaju slobodne mikronske cestice koje se u organizmu ponasaju slicno uranijumu)uz to su dizelasi neuporedivo skuplji za odrzavanje

nick

pre 11 godina

Odlican auto sa 1.2 turbo benzincem prava mera. Zadnji kraj jest da ne lici ali potseti me na Skodu Superb, gazde su morale nesto da pokvare da ne bi bio 10+ vec dobra osmica.

Gregy

pre 11 godina

Niisam od onih koji ce porediti Logana sa pilovnjacima vise klase,vec gledam realno, i mislim da je neki koreanac jos uvek bolji izbor. Moj ujak je uzeo Aveo isto limuzinu,mnogo je lepsi, kvalitetniji i boljji auto. Takodje drug je uzeo polovnu kordobu staru 2-3 godine (kosta ko novi Logan) 1.9 tdi ide super. Za one koji uporedjuju Skodu i Daciju, pogledajte Skode od pre 20-30 god i Dacije i videcete Skoda je i tad bila klasa za Daciju. Iako bas ne volim Skodu, ona je uvek bila najbolji istocnoevropski proizvodjac automobila.

Ivan

pre 11 godina

Ovo je malo bolje upakovana Lada Granta. Pogledajte link, i bice vam jasnije:
http://vesti.mojauto.rs/Noviteti/299656/Nova-lada-granta-za-6000-evra
Mada to ni ne cudi, s obzirom da je i Lada deo Reno grupacije.

Vladimir

pre 11 godina

Meni i dalje Aveo limuzina izgleda lepše, a Kia Rio limuzina, da ne pričam.
Mora biti bar 500 E jeftiniji od Avea sa istom opremom, a od Kie bar 1.000 E.
Ne mudrujem, nemam ništa protiv Dačije, čestit je to auto. Prosto, koliko prata toliko muzike. A zašto bih platio isto ako Kia lepše svira?
Logan verovatno nešto veći, ali meni taj prostor toliko i ne treba.

Dejan

pre 11 godina

Сви ови који пљују по Логану не могу или не желе да схвате продајну филозофију Дачије уденули су се и направили нови платни разред у свакој категорији возила,ѕа толико пара толико и музике. Хоћеш мало боље од Ладе коцкице или Самаре то ти је то и уз најважније да је то НОВ аутомобил. Таст ми вози у Русији Логан 1,4 бензинац (тамо се продаје као Рено Логан) само речи хвале на његов рачун иако су климатски услови тамо куд и камо суровији. Пробао сам и Дастер за Руско тржиште са мотором 2,0 и аутоматским мењачем 4х4. Тако добар теренац нисам поодавно пробао. Рено је направио озбиљне јефтине аутомобиле који нису "напуцани" али су јефтини, издржљиви, једноставни за одржавање, све оно што годи нашим испраѕним џеповима!

Andreja

pre 11 godina

U taj novi motor zvuči fenomenalno. Pretpostavljam da će biti turbo da bi izvukao 90ks iz samo 900cm3 i da će trošiti veoma malo goriva.

Milan

pre 11 godina

Ajde bre sta se palite i svađate-svi ste u pravu;kako?

Pa koliko para,toliko i muzike,tačno je da je Logan 2 mogao da se uradi bolje,da ali plati još barem 5000-pa vozi.

Za 4000 € da,pre golf 4 nego Logan 1,kada me je taxi vozio prvi put u tom autu,mislio sam da su deca puštena iz nekoga vrtića da se igraju pravljena table.

Može Logan kao i neki Nemac uz pravilno održavanje ali o komforu,sigurnosti,brzini ne treba tošiti tastaturu i baterije.

Po toj logici ajde da svi vozimo Golf 2 od 700 € jer ima,20 godina stariji sve nego Logan 1.

Miodrag

pre 11 godina

Lepo izgleda auto.Mnogo lepsi od prvog modela.A gde smo mi?Sta smo bili za Skodu i Daciu,a sad smo nula.Jebem ti zastavu i italijane.

Aco

pre 11 godina

Ovi ni za 20 godina nece napraviti auto a da bude kompletno let. Zadnji kraj je smesan, napred maska podseca na americke automobile...bacanje para...

Bojan

pre 11 godina

(milinko, 17. septembar 2012 18:14)

Ma veliki tocak kosta! Stavi mu ti posle i 20-ice ako hoces, ali ovo je pravi narodni automobil, i kao takav mora da bude praktican, izdrzljiv i jeftin.

branko

pre 11 godina

Vozim logana 2006....1.5dCI i odusevljen sam koliko je pouzdan, ekonomican, konforan....a bude li mi se ukazala prilika mozda ga zamenim za dvojku jer sa ovom dvojkom jedini minus keca (estetika) zapravo postaje +.

mrle

pre 11 godina

Dacia bi napravila čudo kad bi ovaj tač skrin, koji može da se nabavi na veliko za 35 eura, ugradila serijski u sve modele Logana.Em bi digli vrednost autu, em bi bili rodonačelnici nove tehnologije serijski ugradjene, kao što je danas električni podizač npr,koji je do pre deset godina bio luksuz.Inače auto mi se svidja, u nekoj metalik boji bio bi ekstra i s malo većim točkovima što se da srediti.Zadnji štopovi su u trendu kao kod Polo, Fiat 500l itd.Ipak najvažnij aje cena. Logan a Daster naročito,se dosta vozi po Nemačkoj i Francuskoj i tamo ljudi gledaju da dobiju dosta za malo novca.

Hajduk Veljko

pre 11 godina

Samo jedna mala replika, vw golf 4 u četvrtoj državi prelazi više kilometara od nove Dačije Logan, a o enterijeru, eksterijeru, uzivanju u voznji ne treba ni govoriti. @fijamica

Dejan

pre 11 godina

@Pukovac
Moja Dacija je 2006. prešla je 110000 i nema ni traga cvrčanju. Ortak takođe ima Daciu iz 2006. 85000 km bez cvrčaka. Na autu su da kucnem u drvo rađeni samo redovni servisi i do sada ni jedan problem nisam imao. Tako da je tvom drugu zapao ili neki baksuzan primerak ili je potrebno možda pritegnuti šrafove koji drže plastiku a koji možda nisu fabrički dovoljno pritegnuti. Suditi o kvalitetu automobila na osnovu jednog primerka nije merodavno.

Dacia je vrlo pouzdana automobil i udoban automobil. Da se ja pitam jedino bih obogatio paletu malo jačim motorima.

Mungos

pre 11 godina

Odlicno izgleda. Cist, lep, odmeren izgled, i mislim da ce se prodavati kao lud. Jos da mu ne zacepe mnogo visu cenu od one po kojoj se ovaj prodavao, i bice pun pogodak. Da, unutrasnjost izgleda siromasno, ali na kraju, tako izgleda i na Skodi, tu postoji samo jedna zamisao kad se pravi, a to je usteda novca. Ako bude imao dobre motore [za generaciju iznad sadasnjih], vidjacemo ga podosta na nasim ulicama.

Atreides

pre 11 godina

Opasan posao pravi Reno sa Daciom.
Sasvim ok auto po pristupacnoj ceni z aistok Evrope a isto tako i za zapad gde ljudi i ovako menjaju kola na svke 3-4 godine pa sto da puca ne znam koje pare kad izuzetno prostran auto sa svom potrebnom opremom moze da kupi za daleko manji novac i da ga isti pristojno sluzi 3-4 godine .
Uz to auto sasvim ok izgleda ok ne moze da se poredi sa italijanima,francuzima,koreancima....ali tu je uz rame sa Golfom sa dizajnom ;)

Stefan Kurcubic

pre 11 godina

pa dacia se probila jer ih reno snadbeva sa delovima. jesam li ja jedini, ili ovaj novi logan deluje kao mesavina nemca i francuza? napred pasat, pozadi reno?

wifi

pre 11 godina

Realno, automobil ne izgleda loše. Ostaje da se vidi kakvi će biti rezultati testova bezbednosti i naravno kako će se pokazati u eksploataciji. Nova generacija benzinskih motora bi možda mogla da bude u prednosti nad 1.5 dci varijantom, ali kako rekoh videće se već... Ako cena bude do 8.000-9.000 evropskih novčanica (u šta sumnjam) pa u to bude uključena standardna bezbednosna oprema ABS, ESP, 6xAirbags...+klima, e to bi bilo već za razmotriti kao veoma dobru kupovinu.

malisa

pre 11 godina

he, he... al' su mu nabudzli njusku, reko bi covek-neki ozbiljan auto. meni izgleda kao mutant, neuspeo eksperiment (o unutrasnjosti ne bih trosio reci).

dejan

pre 11 godina

pristojan auto za pristojan novac, jedino što mi smeta kod dačija i nadam se da su to u novoj generaciji popravili su brisači, koji su jako bučni i zastareli.

Nataeos

pre 11 godina

Dizajneri ko da su izasli iz 60ih al sa komunisticke strane!!! Jest da nije skupo naspram drugih al to nemora da znaci da mora biti gadno!!!

Иван

pre 11 godina

Дачиа стварно прави на око лепе аутомобиле и све је боља у томе помислим да је купим, сетим се имена "Дачиа" и одустанем... Ако је нешто непријатељ Дачије на тржишту то је одна њено име.

Aco

pre 11 godina

Ovi ni za 20 godina nece napraviti auto a da bude kompletno let. Zadnji kraj je smesan, napred maska podseca na americke automobile...bacanje para...

Hajduk Veljko

pre 11 godina

Samo jedna mala replika, vw golf 4 u četvrtoj državi prelazi više kilometara od nove Dačije Logan, a o enterijeru, eksterijeru, uzivanju u voznji ne treba ni govoriti. @fijamica

Pukovac

pre 11 godina

E ovo bih vec vozio, samo da li su poradili na kvalitetu zavrsne obrade? Ajd kvalitet materijala manje-vise, ipak je ovo jeftin auto, ali kod druga je, npr. vec na 40000 pocelo da se cuje lupkanje i cvrcanje iz vrata, table.

mf

pre 11 godina

nema gorih motora od 1.9 i 1.5 dci puna ih je Francuska , stoje po livadama i placevima niko ih nece, samo ludi srbi kupuju to smece, benzinci su provereni i njima skidam kapu, pitanje vremena je kad ce se dizelasi potpuno izbaciti iz upotrebe, em je benzin jeftiniji za preradu em je cistiji ( novi filteri cadji u dizelima su preskupi i za sobom ostavljaju slobodne mikronske cestice koje se u organizmu ponasaju slicno uranijumu)uz to su dizelasi neuporedivo skuplji za odrzavanje

dci

pre 11 godina

odličan auto jedav čekam.naravno da su morali da paze da ne naprave nekog šampiona lepote,zato su ga otpozadi malo ukočili, jer bi ugrozili renault.to svetina ne razume da su daciine ruke vezane kada projektuju izgled auta. i moraju da paze..vozim logija dci full oprema, 100k nema reci ni o kakvom 'cvrcanju'u vratima.
samo sam par puta sijalicu sijalicu promenio i zapušila mi se prskalica za staklo,to sam rešio iglom.
logani(verovatno i ostale dacie)su medju najopuzdanijim automobilima na svetu,sto se tice kvarova.

malisa

pre 11 godina

he, he... al' su mu nabudzli njusku, reko bi covek-neki ozbiljan auto. meni izgleda kao mutant, neuspeo eksperiment (o unutrasnjosti ne bih trosio reci).

Nikola

pre 11 godina

meni se bas svidja, i to zato sto vozim logana 2005 godiste i uvek me je verno sluzio. A vi sto vozite samo skupa nemacka kola, i ne poznajete nista drugo sem nemca, samo da vam kazem da ovaj auto uz pravilno i redovno odrzavanje moze da stigne i da predje isto onoliko koliko i dosta skuplji volkswagen, opel, bmw itd...stvar je u prestizu...

Mladen

pre 11 godina

Dacia Logan je auto baziran na Renou Klio 2 . Kada stoje jedan pored drugog (ispred moje zgrade dva siva jedan do drugog) deluju kao nasi Kec i Jugo - veoma slicni , promenjena namena vozilu uz minimalne stilske i mehanicke modifikacije . I Logan je napravljen od delova postojeceg auta , napravljen da lici na auto koji se vec dobro prodaje i ponudjen po pravoj ceni na pravom trzistu . Meni se ne svidja kako izgleda najnoviji Klio . Prednji kraj lici malo na Lagunu , a za zadnji ne znam , bolje da nisu ni dirali stari . Narocito mi se ne dopada resenje da stop svetla zalaze bokove , to su trebali zmigavci . Dacia treba da se vodi razumom i genijalnim resenjima , ne da se moderna . I vise volim da kupim auto sa rupom , nego sa multimedijom - od kud oni znaju da ja necu pozeleti da slusam kasete i gde da ubacim polovnog kasetasa sa buvljaka . Logan je bio auto u najcistijoj formi , bez nepotrebne opreme koja samo podize cenu . Zelim auto , dobar auto , nov auto , veliki auto , praktican auto , trajan auto , po mogucstvu limuzinu . Imam 6000 evra . Mogu da se pozajmim za jos malo . Vise NEMAM ! A radio ima na buvljaku .

Gregy

pre 11 godina

Niisam od onih koji ce porediti Logana sa pilovnjacima vise klase,vec gledam realno, i mislim da je neki koreanac jos uvek bolji izbor. Moj ujak je uzeo Aveo isto limuzinu,mnogo je lepsi, kvalitetniji i boljji auto. Takodje drug je uzeo polovnu kordobu staru 2-3 godine (kosta ko novi Logan) 1.9 tdi ide super. Za one koji uporedjuju Skodu i Daciju, pogledajte Skode od pre 20-30 god i Dacije i videcete Skoda je i tad bila klasa za Daciju. Iako bas ne volim Skodu, ona je uvek bila najbolji istocnoevropski proizvodjac automobila.

pikiliki

pre 11 godina

Prednji deo dobar, unutrasnjost za tu klasu sasvim pristojno izgleda ali zato zadnji deo, posebno svetla, i profil blagi uzas... Videcemo, mozda opet cenom odrade posao kao i sa prvom generacijom koja uopste nije bila los auto.

fijamica

pre 11 godina

Srbenda kad namlati 4000 evrica i ne misli na sta da ih spiska: wv golf 4 pa nek puknu komsije od muke! Nije bitan motor, nije bitno stanje... Zatamnjena prednja stakla, polovne ali dobre gume, spojler i bas unutra je jedino sto se vazi... A posto ga je vozila baka u Minhenu samo do pijace stanje ne moze da bude lose...

Milan

pre 11 godina

Ajde bre sta se palite i svađate-svi ste u pravu;kako?

Pa koliko para,toliko i muzike,tačno je da je Logan 2 mogao da se uradi bolje,da ali plati još barem 5000-pa vozi.

Za 4000 € da,pre golf 4 nego Logan 1,kada me je taxi vozio prvi put u tom autu,mislio sam da su deca puštena iz nekoga vrtića da se igraju pravljena table.

Može Logan kao i neki Nemac uz pravilno održavanje ali o komforu,sigurnosti,brzini ne treba tošiti tastaturu i baterije.

Po toj logici ajde da svi vozimo Golf 2 od 700 € jer ima,20 godina stariji sve nego Logan 1.

Ivan

pre 11 godina

Ovo je malo bolje upakovana Lada Granta. Pogledajte link, i bice vam jasnije:
http://vesti.mojauto.rs/Noviteti/299656/Nova-lada-granta-za-6000-evra
Mada to ni ne cudi, s obzirom da je i Lada deo Reno grupacije.

Stefan Kurcubic

pre 11 godina

pa dacia se probila jer ih reno snadbeva sa delovima. jesam li ja jedini, ili ovaj novi logan deluje kao mesavina nemca i francuza? napred pasat, pozadi reno?

Amos

pre 11 godina

Bravo Dacianci!
Ne vozim Daciu, ali oni imaju sasvim solidne aute za njihovu cenu.
Kome smeta skripanje, skripuckanje i drmuckanje - uvek moze da doda 5-6000 eur i kupi neki utegnutiji, sa 'meksom' plastikom.
Ako ce im i ovaj novi Logan kostati u rangu starog, onda je to pun pogodak!

Naravno, za one koji hoce nov auto u tom rangu vrednosti.

rent@car

pre 11 godina

Svaki put kad dolazim avionom u Srbiju iznajmljujem na aerodromu po mogucstvu Logan i to iz tri razloga/ Najpre, najniza cena, OGROMAN gepek za auto njegove klase i na kraju odlican za nase puteve i sokake jer nigde jos sa njim nisam zakacio auspuh ili pod po nasim dzombama. Ima i nedostataka, ali mislim da je to zbog loseg odrzavanja i nesavesnih klijenata. Ako se odlucim za kupovinu auta u Srbiji to ce verovatno biti moj izbor.

Milos

pre 11 godina

Prosle godine sam ubio divljeg vepra od 105kg svojim Loganom, 2005.god, u Lici, 2m od provalije. Auto je ostao tehnicki ispravan (naravno prednji branik celicni se morao promeniti). Zivot mi je spasio. Svaka preporuka

Vladimir

pre 11 godina

Meni i dalje Aveo limuzina izgleda lepše, a Kia Rio limuzina, da ne pričam.
Mora biti bar 500 E jeftiniji od Avea sa istom opremom, a od Kie bar 1.000 E.
Ne mudrujem, nemam ništa protiv Dačije, čestit je to auto. Prosto, koliko prata toliko muzike. A zašto bih platio isto ako Kia lepše svira?
Logan verovatno nešto veći, ali meni taj prostor toliko i ne treba.

Miodrag

pre 11 godina

Lepo izgleda auto.Mnogo lepsi od prvog modela.A gde smo mi?Sta smo bili za Skodu i Daciu,a sad smo nula.Jebem ti zastavu i italijane.

nick

pre 11 godina

Odlican auto sa 1.2 turbo benzincem prava mera. Zadnji kraj jest da ne lici ali potseti me na Skodu Superb, gazde su morale nesto da pokvare da ne bi bio 10+ vec dobra osmica.

Golf

pre 11 godina

Moze li Logan da se parkira na trotoaru, do samih ulaznih vrata kafica? I zna li neko kako izgleda u retrovizoru kada pretice, da li je opasan i da li se seljaci okrecu kad ga vide? Za prenos drva za ogrev i zimnice ne bi trebalo da pravi problem, mada.... ako ne moze to sve, onda odo' da kupim Golfa ili Pasata.

P.S. – Auto izgleda fino, tj. Dacija nas je naucila sta tacno da ocekujemo od nje. Kad bude zvanicna prezentacija, pa da vidimo da li se nesto menjalo od opreme i koja ce biti cena. Ali ne sumnjam da ce biti nekih drasticnih promena. Fino.

Nightmare

pre 11 godina

O ukusima ne vredi raspravljati, ali meni ovo izgleda dosta bolje od prethodne dve varijante. Pozitivan pomak u svakom slucaju. U svojoj cenovnoj kategoriji svakako ce postici uspeh......Ocigledno je da ovaj proizvodjac zadrzava svoje ozbiljne namere u svom segmentu trzista. Slicno je i sa drugim modelima ove marke.

branko

pre 11 godina

Vozim logana 2006....1.5dCI i odusevljen sam koliko je pouzdan, ekonomican, konforan....a bude li mi se ukazala prilika mozda ga zamenim za dvojku jer sa ovom dvojkom jedini minus keca (estetika) zapravo postaje +.

Andreja

pre 11 godina

U taj novi motor zvuči fenomenalno. Pretpostavljam da će biti turbo da bi izvukao 90ks iz samo 900cm3 i da će trošiti veoma malo goriva.

igor

pre 11 godina

@sislo
LAda Granta je u biti Logan prve generacije.To je rezultat jer je Reno-Nisan grupacija vlasnik AutoVAZ-a,pa je najjeftinije resenje preuzeti tehniku Dacie.
Logan se pokazao kao uspeh,i vrlo izdrzljiv i kvalittetan auto.
Moj prijatelj je kupio 2007 Logan DCI Laureat,i bio je jako zadovoljan-presao 80000km za to vreme,a da sijalicu nije zamenio.
I bio je zadovoljan kolima....i onda su ga jedno jutro ukrali.
Verovali ili ne,ukrali su mu Logana...i nikada nije nadjen.
Srecom,pa je imao kasko.

Pera

pre 11 godina

Drago mi je što mu nisu ugradili prednju masku sa onog ružnog Lodgy -ija, kao što je to bilo ranije najavljeno. Stvarno bi bilo neprijatno gledati ga. Ovako, prednja maska me malo podseća na novi passat, a zadnja svetla na Citroen DS3. Ipak, buduće kupce ovog automobila i dalje će najviše zanimati cena. Bitno je da početna bude 7 do 8 hiljada evra a ne 9, 10 ili 11.

MAJSTOR

pre 11 godina

Kada se malo bolje zagleda, vidi se da se radi o kozmetickim izmenama vec poznatog Logana:
- vrata i prozori ostali su apsolutno isti kao ranije
- dimenzije nisu promenjene
- farovi su podignuti kako bi bili zasticeniji i izgledali atraktivnije

Jasno je da se radi o unapredjenju postojeceg modela, koji je doziveo identicnu promenu kakvu je dozivela i Skoda Favorit prilikom prelaza u Feliciju.
Ovo ne shvatam kao manu. Naprotiv - i dalje je ostao jednostavan automobil sa dovoljno prostora za prosecnu porodicu. Obzirom na to da ima velik prtljaznik, kod prosecnog Srbina tu se se sigurno naci plinska boca.

Ovakav kakav je, bice idealno prevozno sredstvo za svaki dan i odlazak na odmor. Verujem da ce bazni motor ipak biti provereni 1,2 benzinac sa 75KS.

Jedno je sigurno: ovo nije auto za sminkere, vec prakticne ljude kojima treba jednostavno i pouzdano vozilo, jeftino u eksploataciji.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Mnogo prijatnije linije od prethodnika, znacajni estetski napredak - sto je lepo imati i u ovoj kategoriji vozila. Mada cilj Dacije nije da se takmici sa slavnim dizajnerskim kucama automobila (naravno) ipak verujem da ce vise ljudi razmisljati da vozi ovaj auto u zemljama niske kupovne moci vecine stanovnika. A sto se ekonomicnosti i izdrzljivosti tice, mislim da ne treba brinuti. Pitanje je kako su unapredili neke vazne elemente lagodnosti voznje i opsteg komfora kao sto je sistem grejanja i ventilacije (da li ima varijante sa AC, itd). Obecavajuce promene u svakom slucaju! Verujem da ce i cena malo da se 'popravi' u odnosu na starijeg brata, ali ce jos uvek biti daleko pristupacnija od drugih automobila iz zapadnog sveta (i naseg novog Fiata 500)!

Bojan

pre 11 godina

(milinko, 17. septembar 2012 18:14)

Ma veliki tocak kosta! Stavi mu ti posle i 20-ice ako hoces, ali ovo je pravi narodni automobil, i kao takav mora da bude praktican, izdrzljiv i jeftin.

mrle

pre 11 godina

Dacia bi napravila čudo kad bi ovaj tač skrin, koji može da se nabavi na veliko za 35 eura, ugradila serijski u sve modele Logana.Em bi digli vrednost autu, em bi bili rodonačelnici nove tehnologije serijski ugradjene, kao što je danas električni podizač npr,koji je do pre deset godina bio luksuz.Inače auto mi se svidja, u nekoj metalik boji bio bi ekstra i s malo većim točkovima što se da srediti.Zadnji štopovi su u trendu kao kod Polo, Fiat 500l itd.Ipak najvažnij aje cena. Logan a Daster naročito,se dosta vozi po Nemačkoj i Francuskoj i tamo ljudi gledaju da dobiju dosta za malo novca.

Mungos

pre 11 godina

Odlicno izgleda. Cist, lep, odmeren izgled, i mislim da ce se prodavati kao lud. Jos da mu ne zacepe mnogo visu cenu od one po kojoj se ovaj prodavao, i bice pun pogodak. Da, unutrasnjost izgleda siromasno, ali na kraju, tako izgleda i na Skodi, tu postoji samo jedna zamisao kad se pravi, a to je usteda novca. Ako bude imao dobre motore [za generaciju iznad sadasnjih], vidjacemo ga podosta na nasim ulicama.

anbeast

pre 11 godina

Korektno! Mislim, sta drugo ocekivati od Dacije? To joj je uloga namenjena od strane Renoa. Da bude korektno prevozno sredstvo, za korektnu cenu. Nista vise, nista manje. Da imam finansijsko ogranicenje i da hocu nov auto, svakako bih ga razmatrao. Nije preglomazan - znaci, ok za grad, veliki gepek i solidno velika unutrasnjost - ok, za putovanja. Relativno jeftino odrzavanje, proverena (starija) tehnika bez decijih bolesti svojstvenim novim tehnologijama, nesto visi klirens pa moze i laksi off road (pecanje izlet u prirodu i sl.)... Jednom recju: ALAT za putovanje od A do B.
Izgled: Bolji nego prvi Logan.

Neko je napisao: "nema gorih motora od 1.9 i 1.5 dci".
Zavisi! Uostalom svaka generalizacija je uglavnom stranputica. Drugar sluzbeno vozi vec drugi 1.5Dci (Thalia 1 i Thalia 2) i vozi ga ko sto se vozi sluzbeni auto. Nikad ni najmanja sitnica nije zakazala.(na celom autu, ne samo motor) Bio sam skeptican prema Renou pre toga, nakon njegovog iskustva, rado bih uzeo i 1.5dci i Renoa (Daciju).

dejan

pre 11 godina

pristojan auto za pristojan novac, jedino što mi smeta kod dačija i nadam se da su to u novoj generaciji popravili su brisači, koji su jako bučni i zastareli.

wifi

pre 11 godina

Realno, automobil ne izgleda loše. Ostaje da se vidi kakvi će biti rezultati testova bezbednosti i naravno kako će se pokazati u eksploataciji. Nova generacija benzinskih motora bi možda mogla da bude u prednosti nad 1.5 dci varijantom, ali kako rekoh videće se već... Ako cena bude do 8.000-9.000 evropskih novčanica (u šta sumnjam) pa u to bude uključena standardna bezbednosna oprema ABS, ESP, 6xAirbags...+klima, e to bi bilo već za razmotriti kao veoma dobru kupovinu.

Atreides

pre 11 godina

Opasan posao pravi Reno sa Daciom.
Sasvim ok auto po pristupacnoj ceni z aistok Evrope a isto tako i za zapad gde ljudi i ovako menjaju kola na svke 3-4 godine pa sto da puca ne znam koje pare kad izuzetno prostran auto sa svom potrebnom opremom moze da kupi za daleko manji novac i da ga isti pristojno sluzi 3-4 godine .
Uz to auto sasvim ok izgleda ok ne moze da se poredi sa italijanima,francuzima,koreancima....ali tu je uz rame sa Golfom sa dizajnom ;)

Dejan

pre 11 godina

@Pukovac
Moja Dacija je 2006. prešla je 110000 i nema ni traga cvrčanju. Ortak takođe ima Daciu iz 2006. 85000 km bez cvrčaka. Na autu su da kucnem u drvo rađeni samo redovni servisi i do sada ni jedan problem nisam imao. Tako da je tvom drugu zapao ili neki baksuzan primerak ili je potrebno možda pritegnuti šrafove koji drže plastiku a koji možda nisu fabrički dovoljno pritegnuti. Suditi o kvalitetu automobila na osnovu jednog primerka nije merodavno.

Dacia je vrlo pouzdana automobil i udoban automobil. Da se ja pitam jedino bih obogatio paletu malo jačim motorima.

Dejan

pre 11 godina

Сви ови који пљују по Логану не могу или не желе да схвате продајну филозофију Дачије уденули су се и направили нови платни разред у свакој категорији возила,ѕа толико пара толико и музике. Хоћеш мало боље од Ладе коцкице или Самаре то ти је то и уз најважније да је то НОВ аутомобил. Таст ми вози у Русији Логан 1,4 бензинац (тамо се продаје као Рено Логан) само речи хвале на његов рачун иако су климатски услови тамо куд и камо суровији. Пробао сам и Дастер за Руско тржиште са мотором 2,0 и аутоматским мењачем 4х4. Тако добар теренац нисам поодавно пробао. Рено је направио озбиљне јефтине аутомобиле који нису "напуцани" али су јефтини, издржљиви, једноставни за одржавање, све оно што годи нашим испраѕним џеповима!