Porsche 911 Carrera za 2016: Zbogom "atmosferci"

Proizvođač iz Štutgarta objavio je fotografije i tehničke detalje osvežene 911-ice. Iako će posmatrač najpre primetiti kozmetičke intervencije na spoljašnjosti, najvažnije promene dogodile su se u motorizaciji automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2015.

09:12

Default images

Redizajnom su obuhvaćeni kupe i kabriolet, u standardnim i snažnijim, "S" verzijama.

Modeli za 2016. dobili su nove branike, sa većim bočnim otvorima za vazduh, na kojima se umesto dosadašnje dve nalaze tri horizontalne rešetke.

Dnevna svetla sada su sastavni deo farova i sastoje se od četiri tačkasta svetlosna izvora postavljena oko glavnog fara.
Pozadi, umesto horizontalnih "škrga" na poklopcu motora, ugrađene su vertikalne rešetke a restilizovani su i branik i stop svetla.

Osim toga, proizvođač je saopštio da je izmenio dizajn alu felni i kvaka na vratima.
Porsche 911 Carrera za 2016. opremljen je novim PCM (Porsche Communication Management System) multimedijalnim sistemom sa Apple CarPlay kompatibilnošću i unapređenom navigacijom.

Po prvi put u ovom modelu, navigacioni sistem omogućava Google Earth i Google Streetview prikaz na ekranu.

Restilizovan je i točak upravljača, a verzije opremljene Sport Chrono paketom imaju na volanu točkić za odabir jednog od četiri predefinisana moda vožnje: “Normal”, “Sport”, “Sport Plus” i “Individual”.
Modeli sa automatskim PDK menjačem sa duplim kvačilom opremljeni su funkcijom koja na pritisak dugmeta iz motora izvlači maksimum snage u trajanju od 20 sekundi.

Kada se aktivira ova komanda, sistem odabira optimalni prenosni odnos u menjaču za ostvarivanje kratkoročne maksimalne snage.

Porsche je uveo još jednu novinu - po prvi put su osnovne verzije modela 911 Carrera dostupne sa opcionim sistemom upravljanja koji omogućava zaokretanje zadnjih točkova, što je prethodno bila ekskluziva skupljih verzija, poput modela 911 Turbo ili 911 GT3.
Umesto dosadašnjih atmosferskih agregata, ispod poklopca motora nalazi se nova, 3.0 litarska twin-turbo jedinica sa 6 cilindara.

U verzijama 911 Carrera i 911 Carrera Cabrio ovaj motor proizvodi 370 ks (272 kW) i 450 Nm, dok u snažnijim "S" varijantama razvija 420 ks (309 kW) i 500 Nm.

U oba slučaja, motori raspolažu sa po 20 "konja" i 60 Nm više u poređenju sa prethodnim pogonskim jedinicama.
Porsche 911 Carrera sa PDK menjačem i Sport Chrono paketom od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,2 s, što je za 0,2 s bolji rezultat od prethodnika.

Carrera S, takođe opremljena PDK menjačem i Sport Chrono paketom, iz mesta do stotke stiže za 3,9 s (poboljšanje za 0,2 s).

Povećane su i maksimalne moguće brzine, pa Porsche 911 Carrera dostiže 295 km/h a Carrera S 308 km/h.
Uprkos poboljšanim performansama, proizvođač tvrdi da je nova 911-ica ekonomičnija i da u proseku troši 12 odsto goriva manje nego ranije.

Restilizovani Porsche 911 Carrera imaće premijeru na predstojećem sajmu automobila u Frankfurtu.

Prodaja će najpre početi u Nemačkoj, u decembru, po ceni od 96.605 evra, koliko će koštati standardna Carrera, odnosno 110.766 evra, koliko treba izdvojiti za Porsche 911 Carrera S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: