Automobili

Sreda, 20.04.2011.

07:08

Dinkić: FIAT najveće gradilište

Probna proizvodnja novog modela automobila u kompaniji FIAT automobili Srbija (FAS) u Kragujevcu počeće do kraja 2011. godine, kaže Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Default images

Šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da su „u ovom trenutku pogoni FAS-a najveće gradilište u Srbiji, gde dnevno radi oko 1.000 ljudi“.

„Uskoro počinje i montaža opreme, kada će biti angažovano duplo više radnika. Dobio sam uveravanja da će rekonstrukcija kompletne fabrike biti završena do septembra", rekao je Dinkić.

"Sa posebnom radošću očekujem početak masovne proizvodnje novog modela automobila iz Kragujevca za ceo svet", rekao je Dinkić.

Radove na rekonstrukciji te fabrike obišli su i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković.

U saopštenju se ističe da je sa generalnim direktorom FIAT automobili Srbija Đovanijem de Filipisom razgovarano i o aktivnostima grada vezanim za pripremu lokacije kasarne Grošnica i za izgradnju parka dobavljača za FIAT-ove kooperante. Na sastanku je bilo reči i o putnoj infrastrukturi čijom bi se rekonstrukcijom spremno dočekao početak serijske proizvodnje.

Prema Dinkićevim rečima, u realizaciji tog projekta sufinansiranjem učestvovaće i Vlada Srbije, kako bi putevi bili prilagođeni novim uslovima u saobraćaju.

Izražavajući zadovoljstvo dinamikom radova u pogonima FAS-a, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović istakao je da će grad realizovati sve obaveze koje je preuzeo.

"Deo poslova odradićemo sami, a veći deo realizujemo zajedno sa Vladom Srbije. Ono što nas od radova očekuje jesu pripreme lokacije za početak radova u kasarni Grošnica. Uskoro počinje rušenje starih vojnih objekata na toj lokaciji, a već u maju trebalo bi da krene izgradnja novih fabrika za FIAT-ove dobavljače", kazao je on. Na gradilištu FAS-a radi više od 150 firmi dok istovremeno, u okviru priprema za serijsku proizvodnju, radnici odlaze na četvoromesečnu obuku u FIAT-ove pogone u Torinu.

FIAT: Nova oprema za novi model

FIAT: Uložićemo 940 miliona evra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: