Izvor: Klix.ba

Istraživanje koje je sprovela kompanija "SportsCover Direct" otkrilo je najbolje ocenjena skijaška odmarališta u Evropi, a na listi se našle i Srbija.

Studija koju je sprovela osiguravajuća kompanija za zimske sportove SportsCover Direct analizirala je različite metrike sa skiresort.info, uključujući faktore kao što su cena dnevne ski karte, prosečne ocene posetilaca, broj ski liftova, najveću nadmorsku visinu, dužinu staza, prosečne cene hotela i broj hotela u krugu od 10 kilometara.

Odmaralište Aleko u Bugarskoj, zauzelo je prvo mesto sa ocenom od 74,2 od 80 što se pripisuje njegovoj pristupačnosti sa 197 obližnjih hotela, visinskom razlikom od 740 metara i pristupačnom dnevnom propusnicom za odrasle u proseku od 26 evra.

Nakon toga, odmaralište Straja u u Rumuniji osiguralo je drugu poziciju sa rezultatom 72 od 80.

Ravna planina u Bosni i Hercegovini zauzela je treće mesto sa ocjenom 71,8 od 80. Opisano kao "popularno među početnicima", 86 posto smatra da su staze "lake", a "pristupačna dnevna karta za odrasle od samo 15 evra čini je atraktivnim izborom".

Na četvrtom mestu je Zlatibor u Srbiji, a prati ga Kolašin u Crnoj Gori.

Šesta najbolja skijaška destinacija je Bansko u Bugarskoj, a na sedmom mestu se našla još jedna planina iz BiH - Igman.

Sa ocenom 68,1 odmaralište Ceuze 2000 u Gapu u Francuskoj zauzima osmo mesto. Mavrovo u Severnoj Makedoniji je na devetom mestu, a top 10 zaokružuje odmaralište Alpe du Grand-Serre u La Morteu u Francuskoj.

Podeli: