Izvor: rt.rs

Odabir sedišta u avionu izgleda kao potpuno banalna stvar, ali upravo od toga na kom ste mestu smešteni zavisi koliko će putovanje biti komforno.

Sedište 11A eksperti za putovanje nikako ne preporučuju, a evo i zbog čega.

Iskusni letači su izverzirani kada je reč o putovanju avionom - oni uvek znaju gde je najbolje da smestite svoj ručni prtljag, na kojim mestima se najmanje oseća turbulencija, kao i sa kog sedišta možete napraviti "najinstagramičnije" fotografije.

Ipak, kada su u pitanju duži letovi, komfor je ono što igra najznačajniju ulogu. Upravo zbog toga jedno sedište u avionu nikada ne bi trebalo da bukirate, jer postoje velike šanse da vam se let od nekoliko sati pretvori u noćnu moru.

Sedište 11A je najgore sedište u avionu

Po rečima eksperta Brene Rajan, sedište 11A je definitivno sedište u kome će let biti najmanje komforan, budući da se nalazi do "zida" aviona, a ne do prolaza, a ujedno je i daleko od toaleta. Za putnike koji konzumiraju dosta tečnosti na letu, a samim tim i češće ustaju do WC-a, ono nikako nije dobar izbor.

Osim toga, ukoliko volite da fotografišete zalaske sunca, ovo sedište takođe nikada ne treba da odaberete, jer nema prozora. Umesto u nebo, čitav let provešćete gledajući u potiljak putnika ispred vas ili "zid" aviona, izjavila je Rajan za portal Ekspres.

Sedište 4C je možda i najbolji izbor

Prema istraživanjima, najbolje sedište u avionu je sedište 4C. Po rečima eksperta, ono se nalazi do prolaza, dovoljno je blizu toaleta, ali ne previše, pa do putnika ne dopiru neprijatni mirisi kada su vrata otvorena. Ovo mesto je i za nijansu prostranije, pa je putovanje, naročito dugo, znatno komfornije.

Osim toga, imajući u vidu da se nalazi bliže izlaznim vratima, putnici koji sede na ovom sedištu među prvima i izlaze iz aviona, što je posebno važno za one koji imaju presedanje i žure na drugi let. Možda nećete imati "instagramične" fotografije, ali će vam barem samo putovanje ostati u lepom sećanju jer se nećete grčiti u sedećem položaju i nećete morati da cupkate u redu za toalet u slučaju nužde.

Podeli:

Tagovi: