Izvor: Avaz.ba

Možete gledati u zvezde iz udobnosti i topline kreveta.

U pustinji lave, na samo pet minuta udaljenosti od gradića zvanog Hela na jugu Islanda, nalazi se ova sanjiva staklena kućica za dvoje. U malom susednom gradu od 800 stanovnika mogu se naći bazen, teretana, sauna, vodeni tobogani, benzinska stanica, supermarket, trgovina alkoholnim pićima i medicinski centar. 

Hela je savršeno mesto za provesti dan ako posećuješ Island - to je uistinu centralna pozicija, udaljena sat od Vika, Gejsira, Gulfosa, a ujedno je i početna tačka na putu do Landmannalaugara.

Vik je poznat po crnoj peščanoj plaži i kultnim formacijama stena. S druge strane, Gejsir je izvor vruće vode u geotermalnom području Haukadalur, a poznat je po svojim spektakularnim erupcijama. 

Gulfos je veličanstveni vodopad smešten u kanjonu reke Hvitá, a Landmanalaugar je mesto u prirodnom rezervatu Fjallabak, u gorju Islanda, poznato po prirodnim geotermalnim izvorima i divnom krajoliku. Ako odlučiš da posetiš ove prirodne lepote Islanda i provesti noć u staklenoj kućici u pustinji, ovo je savršen smeštaj za tebe na Airbnbu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TreeNet Willy’s (@treenetwillys)

Na tajnom i osamljenom mestu može se naći ova kućica sa spavaćom sobom koja je u potpunosti napravljena od stakla i u kojoj možeš gledati u zvezde iz udobnosti i topline kreveta. Iz kupaonice se takođe pruža pogled na najveće islandske vulkane Hekla, Eyjafjallajökull, Bláfjöll, Tindfjöll…

Ukupno 422 osobe imale su priliku da odsednu u ovoj kućici i ocenile su seštaj, a njih čak 408 je dalo čistu peticu. Ukupna ocena je zavidnih 4,97 i tako je ovo postao jedan od najomiljenijih smeštaja na Airbnbu. U kućici se nalazi i potpuno opremljena kuhinja s luksuznim posuđem i uređajima, a ima i privatnu hidromasažnu kadu i terasu.

Ova staklena kućica okružena je s 500 hektara prirodnih polja lave. Radi se o jedinstvenom smeštaju posvećenom prikazivanju prirode i etičkog luksuza. Ona je savršen “protivotrov” besomučnom tempu modernog života koja gostima nudi nesvakidašnje iskustvo boravka u srcu pustinje lave. 

U ovoj eco-friendly kućici od stakla i drveta osećaš se kao da si van, ali istovremeno uživaš u udobnost boravka unutra. Domaćinu je velika inspiracija ekologija i poštovanje prirode. Zemlja koja okružuje kućicu je raj za ptice svih vrsta jer je zabranjen bilo kakav lov.

Uz to, nameštaj je napravljen od drveta sakupljenog s plaža. Takođe, jastuci su ručno pleteni, a vuna obojena prirodnim proizvodima te dolazi s farme za spašavanje ovaca. Ona ne troši gotovo ništa jer sunce tokom dana služi kao glavni izvor topline, a ima i svoj bunar te je voda jedna od najčistijih na svetu. Ova staklena kućica je gotovo samoodrživa, eko i prilagođena veganima.

Osim što ova kućica pruža prekrasan pogled na pustinju, planine i reku, tu je i kupatilo koja je opremljena sušilom za kosu, proizvodima za čišćenje, šamponom, regeneratorom, sapunom za telo, toplom vodom i gelom za tuširanje. Spavaća soba ima posteljinu, a prozorska jedinica dostupna je za klimatizaciju i grejanje kako bi mogla da kontroliše temperaturu kućice. Za sigurnost tu je alarm za dim, alarm za ugljenmonoksid, aparat za gašenje požara i pribor za prvu pomoć.

Mesto nudi WiFi vezu i radni prostor. Kuhinja omogućuje gostima da sami kuvaju obroke i opremljena je hladnjakom, osnovnim priborom za kuvanje kao što su lonci i tiganje, ulje, so i biber, posuđem i priborom za jelo uključujući štapiće, tanjire, šoljice itd. Tu su i indukciona ploča, pećnica, kuvalo za vodu, aparat za kafu, čaše za vino, toster. TV i veš-mašina nisu dostupni, ali neće ti biti ni potrebno puno drugih izvora zabave (a ni odeće!) dok se opuštaš u grejanom džakuziju.

Za jedno noćenje u ovoj kućici potrebno je izdvojiti čak 671 evro.

Podeli: