Izvor: Tanjug

Let kompanije Britiš ervejz iz Londona za Hjuston se posle devet sati u vazduhu ponovo našao na Hitrou umesto u teksaškom gradu, što je za putnike predstavljalo neprijatno iznenađenje, javlja Aerotime.

Boingov 787-9 Drimlajner je u ponedeljak stigao iz Njufaundlenda u Kanadi, kada se avion okrenuo južno, da bi se naposletku zaputio istočno preko Atlanskog okeana i sleteo na Hitrou u 18.54 časova po lokalnom vremenu, osam sati i 57 minuta nakon što je poleteo sa istog aerodroma.

Prema saopštenju Britiš ervejza, letelica se vratila nazad iz predostrožnosti nakon onoga što je avio-kompanija opisala kao ''manju tehničku grešku".

Prevoznik se izvinio putnicima koji su bili smešteni u hotelima na Hitrou preko noći pre nego što su ponovo preleteli Atlantik sledećeg dana. Iako Britiš ervejz nije otkrio konkretan razlog za povratak, neki mediji su naveli da je avion imao problema sa jednim od dva motora Rols Rojs Trent 1000.

Aerotime navodi da ovo nije verovatno budući je letelica bila u vazduhu dodatna 4,5 sata iznad okeana. Ovaj Boingov avion je star osam godina i isporučen je Britiš ervejzu u septembru 2016.

U aprilu 2024, putnici koji su putovali El Al Boingom 787 za Dubai prošli su kroz sličan devetočasovni ''let nikuda“, nakon što je njihov avion bio primoran da se vrati u Tel Aviv zbog nevremena na finalnom odredištu.

Podeli: