Izvor: Lux Life

Američki grad Sijetl je sinonim za trendove, boeme, promene.

Orijentisan je ka budućnosti, ka gurmanima i umetnicima. Ovo je mesto gde svako može da pronađe sebe.

Rađanje legendi

Za autsajdere, Sijetl je kreator mikro brendova, dok je za insajdere, odnosno one koji ga dobro poznaju, ovaj grad mesto gde se rađaju i stvaraju legende, odnosno mesto gde jednog dana možete da uživate u kafi, sutradan možete uživajte u domaćem pivu, a dan nakon toga u najnovijim trendovskim knjigama, sve na istoj lokaciji.

Sijetl je grad koji je iznedrio brojne svetske trendove koji i danas jačaju, od muzike, preko poslastičarnica, mikro destilerija, domaćeg sladoleda i nano-pivara. Prošetajte ulicama ovog grada i videćete drugu stranu Amerike, daleko od Starbaksa i tržnih centara.

Shutterstock/Sean Pavone
Fusion kuhinja

Ako ste prvi put u ovom gradu, budite spremni na iskustvo koje će dirnuti sva vaša čula. Posetite Pike Place Market, osnovanu 1907. godine, koja nastavlja da privlači veliki broj ljudi svake nedelje, koji dolaze da uživaju u domaćim obrocima. Posle nekoliko minuta provedenih ovde, shvatićete da ste došli u raj za gurmane, gde eksperimentalni kuvari stvaraju fuziju američke kuhinje sa svim i svačim, samo da je lokalno uzgajana.

Sijetl je neverovatan spoj kultura, nacija i tradicija koje ne možete videti nigde drugde. Ima svoju luksuznu stranu, svoj elegantni deo, svoj hladan i urbani deo, svoju čudnu i nezavisnu skandinavsku stranu, kao i svoju adolescentsku stranu koja još uvek nije pronašla sebe. Ako ne posetite svaki od ovih delova grada, nećete moći da razumete Sijetl i svu njegovu magiju.

Umetnička strana

Iako su tehnološki giganti Microsoft i Amazon "odrasli" u Sijetlu, to ne znači da ovaj grad nema svoju umetničku stranu. Ako ste ljubitelj muzike devedesetih, onda sigurno znate koje su muzičke grupe nastale iz ovog grada i kakav su uticaj imale na ostatak sveta. Ovde možete posetiti muzej u obliku slomljene gitare, statuu Vladimira Lenjina, mural od žvakaće gume i muzej posvećen starinskim fliperima. Iza svakog ugla, ovaj grad vam nudi nešto novo i nešto što niste videli. Ako ga posetite, shvatićete da je to raj za boeme i hedoniste, odnosno za ljude poput onih koji su proteklih godina svojom muzikom stvarali subkulture i moćne pokrete, čijih imena i danas pamtimo, prenosi Lux Life.rs.

Podeli: