Manje poznati italijanski grad proglašen je najboljom evropskom turističkom destinacijom sa besplatnim atrakcijama.


Cene odmora, a naročito avionskih karata i hotela, porasle su u celom svetu, a kada na to dodae i karte za turističke atrakcije biće vam potrebna velika suma za jedno putovanje.

Međutim, novo istraživanje kompanije "John Levis Finance" pronašlo je 10 najboljih evropskih gradova sa najviše besplatnih atrakcija.


Pregledali su hiljade najbolje ocenjenih i besplatnih TripAdvisor atrakcija širom Evrope, a studija je utvrdila da je Asizi u Italiji najbolji grad u Evropi za besplatne turističke atrakcije.

Asizi se nalazi u središnjoj Italiji, a šesti je po veličini grad okruga Peruđa u okviru italijanske pokrajine Umbrija.

Shutterstock/Sean Pavone

Čuven je kao mesto rođenja Svetog Franje Asiškog, jednog od najvećih svetitelja rimokatoličke crkve, a crkva posvećena njemu u ovom gradu nalazi se na spisku svetske kulturne baštine UNESKO-a.


Neke od besplatnih stvari koje treba videti u ovom gradu su svakako brojne crkve i katedrale kao što su pomenuta crkva Svetog Franje Asiškog, gradska katedrala posvećena sv. Rufinu i druge.

Ako vam to nije privlačno, možete da posetite besplatno i muzej ili umetničku galeriju.

Sve u svemu, Asizi u Italiji ima najveći broj najbolje ocenjenih besplatnih atrakcija po glavi stanovnika, sa 21 opcijom za istraživanje u oblasti sa populacijom od nešto manje od 28.000 ljudi, navodi express.co.uk.

Odmah iza njega na listi su se našli Dubrovnik, Hanja u Grčkoj, Firenca, Venecija, Rodos, Brisel i Porto.

Podeli: