Izvor: RINA

Pripreme za predstojeće praznike uveliko su počele, pa su smeštajni kapaciteti na popularnim turističkim lokacjama na zapadu Srbije skoro popunjeni.

Međutim, netaknuti i nedovoljno iskorišćen turistički biser smestio se kod Ivanjice, a to je planina Javor.

"Planina Javor, zbog svoje nadmorske visine od 1.520 m, važi za jednu od najlekovitijih u Srbiji. Ovde se nalazi ruža vetrova, koja pomaže hroničnim bolesnicima koji imaju problema sa respiratornim oboljenjima, bronhitisom, astmom. Boravak na Javoru pomaže i anemičnima, a utiče i na podizanje opšteg imuniteta", kažu u Turističkoj organizaciji Ivanjica.

RINA

Ivanjički kraj je veoma atraktivan i poznat po prirodnim lepotama, a planina Javor na kojoj se nalazi hotel smeštena je u blizini velikih turističkih atrakcija, poput kanjona Uvca, Sjeničkog jezera i sela Štitkovo.

"Ovde vam sigurno neće biti dosadno. Ako želite da prošetate i raznovrsnost hotelske ponude dopunite još nekom zanimljivošću, na 13 km od Kušića nalazi se etno-selo Štitkovo. Ovo selo je pod zaštitom države. Brvnare su s kraja 19. i početka 20. veka. Najstarija kuća je iz 1882. godine i svakako je interesantno obići je. Sjeničko jezero i popularni kanjon Uvca se nalaze na putu Javor-Sjenica. Za kanjon Uvca je čuo čitav svet, jer je stanište belogavog supa, jedno od retkih u Evropi. Moguće je organizovati izlet do Sjeničkog jezera, gde ćete biti u prilici da uživate u neverovatnim prizorima", dodaju u lokalnoj turističkoj organizaciji.

Podeli: