Izvor: Večernji.hr

Pripremite se za šokantnu istinu.

Poletanje u oblake ponekad može dovesti do problema. Ali kada su nevolje u toku, zauzimanje ove pozicije dobro dođe stjuardesama.

Položaj oslonac

"Da li ste se ikada zapitali zašto članovi kabinskog osoblja sede na rukama tokom poletanja i sletanja", pitala je Heni Lim, stjuardesa avio-kompanije Cebu Pacific na Filipinima u TikTok videu.

"Ovo se zove pozicija – oslonac", objasnila je, prenosi Njujork post.

U video snimku koji ima više od 30.000 pregleda, 29-godišnja Lim je otkrila tajne fascinantnih bezbednosnih procedura koje ona i njene kolege prate kako bi smanjile rizik od telesnih povreda u hitnim slučajevima.
 
"Ovaj položaj podrazumeva zategnuti pojas, uspravan položaj, sedenje na rukama, sa dlanovima okrenutim nagore, uvučenim palčevima i opuštenim rukama, i postavljanje stopala ravno na pod", objasnila je Heni.

 

Vanredne situacije

Cilj je da se telo zadrži u ukočenom položaju kako ne bi došlo do povreda u slučaju neplaniranog hitnog slučaja.

Lim i njen saradnik su demonstrirali takvo držanje, privezujući se za svoja sedišta, podvlačeći ruke ispod tela.

@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim


"Ovo ograničava kretanje tela, pa je manja šansa za povredu ako postoji problem", objasnila je ona i dodala da kabinsko osoblje ne sedi samo skrštenih ruku kada se pojave poteškoće u vazduhu.

"Prolazimo i tihu proveru koja nas priprema za hitan slučaj prilikom svakog poletanja i sletanja",  rekla je Lim.

Ovo uključuje svest o tome gde se nalazi oprema za hitne slučajeve, proveru vrata, slušanje komandi i beleženje bilo kakvih vizuelnih znakova van aviona.

I dok su korisnici TikToka ostali zapanjeni otkrićem, neki su se saosećali sa kabinskim osobljem zbog stresa zbog stalnog pripremanja za nesreću, piše Večernji.

Podeli: