Izvor: Klix.ba

Ukoliko se još uvek niste odlučili gde biste proveli godišnji odmor, magazin Conde Nast Traveler podelio je čak 27 lokacija koje su idealne za posetiti tokom avgusta ako želite da izbegnete gužve.

Američki magazin specijalizovan za putovanja na listu je stavio i lokacije koje se nalaze u Hrvatskoj - Šibenik i Kornati. Ono što je takođe zanimljivo da se na listi našla i Slovenija.

Kada je reč o Šibeniku i Kornatima, objasnili su da je temperatura uglavnom između 21 i 31°C i da je ovo mesto najbolje posetiti tokom leta.

"Hrvatska je, verovali ili ne, još uvek zapravo opcija, iako su njeni srednjovekovni gradovi savršeni za sliku i izvanredna obala ugostili 20 miliona posetilaca u 2018. godini, a ponekad se posumnja da se svih 20 miliona pojavi u augustu", naveli su.

Oni ističu da je najbolje odsesti na Obonjanju, malom ostrvu na kojem postoje opcije glampinga, takozvanog glamuroznog kampovanja. Takođe, predlažu obilazak Šibenika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kornati National Park (@kornati_national_park)

"Veliki istorijski grad i ljupki lavirint od kamena belog poput krede. Jednodnevna plovidba oko Kornata, nenaseljene idile prepuštene vinogradima i voćnjacima takođe pružaju malo preko potrebne svežine", napisali su.

S druge strane, predložili su i Sloveniju, koju opisuju kao evropsku gastronomsku regiju, posebno ističući vinsku kulturu. No, navode i rivijeru na kojoj nema gužvi te vinograde, vožnje Bledskim jezerom i boravak na Alpima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slovenia (@slovenia)

Na listi su se našle i lokacije poput: Bodruma, Zakintosa, Comporte, Svalbarda i Vesteralena, Transilvanije, Čikaga , Norfolka, Amsterdama, Dablina, Ekvadora i Tanzanije.

Ukoliko želite. celu listu možete pogledati ovde.

Podeli: