Albanija, nekada nepoznata i nezamisliva opcija za srpske turiste, postaje sve popularniji izbor zbog svojih prelepih plaža i pristupačnih cena.

Zainteresovanost za letovanje u Albaniji među turistima iz Srbije iz godine u godinu raste.

"Interesovanje naših turista za letovanje u Albaniji ove godine je gotovo identično kao i prethodne godine, bez većih promena,“ rekli su za 92putovanja iz Albanije.rs.

Prema njihovim podacima, prošle godine Albaniju je posetilo više od 100.000 turista iz Srbije.

Zašto Albanija privlači turiste iz Srbije?

Ključni faktori koji privlače turiste iz Srbije u Albaniju su povoljne cene, raznovrsna ponuda letovališta i prelepe plaže.

"Prednost letovanja u Albaniji pre svega su povoljne cene koje su, uprkos blagom povećanju, i dalje znatno povoljnije od drugih regionalnih destinacija i to za 30 do 50 odsto, navode iz agencije O2.

Najpopularnije i najtraženije letovalište među turistima iz Srbije je Drač.

"Ubedljivo najtraženije letovalište je Drač. U pitanju je grad na moru do kojeg se iz Srbije najbrže stiže i koji ima veoma široku ponudu hotela na samoj plaži", izjavili su za 92putovanja.

Pored Drača, popularna letovališta uključuju Valonu, Sarandu i Ksamil na Jonskom moru.

Cena smeštaja u Albaniji

Cene smeštaja su raznolike, ali kako kažu iz agencije, povoljnije u poređenju sa drugim popularnim destinacijama u regionu.

"U Draču, all inclusive hoteli sa 4 zvezdice nude smeštaj od 55€ u predsezoni do 70€ po osobi u letnjoj sezoni, dok hoteli sa 5 zvezdica imaju cenu oko 90€ po osobi", preciziraju iz agencije O2.

Shutterstock/AlexWaltner

Da li je Albanija bezbedna za Srbe?

Kada se spomene letovanje u Albaniji, prvo i mnogi bi se složili opravdano pitanje je "Da li je tamo bezbedno?" iz agencije O2 smatraju da srpski turisti ne bi trebalo da imaju bilo kakve nedoumice kada je bezbednost u pitanju, jer je Albanija "potpuno bezbedna".

"Danas, prosto ne postoji osoba u Srbiji koja nije letovala ili barem ne poznaje neku osobu koja je letovala u Albaniji i koja je i sama videla da razloga za brigu o tome apsolutno nema,"  kažu iz agencije za naš portal.

Od kako su srpski turisti masovno počeli da posećuju Albaniju, nije zabeležen nijedan incident koji bi ugrozio njihovu sigurnost, tvrde iz agencije.

Depositphotos/kalinovsky

"Najbolji pokazatelj toga koliko se ugostitelji i hotelijeri u Albaniji trude da zaista ostave dobar utisak na naše turiste govori nebrojano mnogo podeljenih pozitivnih utisaka u grupi Letovanje u Albaniji na Fejsbuku, a koja broji više od 60.000 članova iz Srbije", zaključili su iz agencije za 92putovanja.

Iz agencije koja je najpoznatija kada su u pitanju letovanja u Albaniji tvrde da ne treba brinuti za bezbednost prilikom posete Albaniji. Cene su, prema njihovim rečima, znatno niže od onih u Crnoj Gori i Grčkoj, dok Albanija nudi broijne prelepe plaže, kvalitetan smeštaj i gostoljubive domaćine. Na vama je da odlučite, da li je vreme da otkrijete sve čari letovanja u ovoj zemlji? Pišite nam kakva su vaša iskustva i da li planirate da posetite ovu zemlju.

loader

Podeli: