Izvor: RINA

Letnja sezona na zlatiborkom vrhu Tornik i zvanično je otvorena. Prvog dana sezone svi sadržaji na Torniku besplatni su za posetioce.

U ponudi posetiocima i ove godine su brojni zabavni sadržaji, poput panoramske žičare, boba na šinama, zip lajn, staze za planinski biciklizam i veštačka stena za penjanje.

"Sezona će trajati do polovine septembra, a posetioci će uz sadržaje u samom podnožju Tornika moći da iznajmljuju i bicikle i kartove. Takođe, na Torniku su i „Avantura park“ i tereni za mini golf. Radno vreme biće od 10 do 17 časova svakog dana tokom trajanja letnje sezone. Cene svih sadržaja su inače više za 10 odsto u odnosu na prošlu letnju usezonu“, rekao je za medije Branko Blagojević", rukovodilac Ski centra Tornik.

RINA

Zlatibor je planina koja godinama unazad obara rekorde kad je u pitanju letnja turistika sezona, pa se nadaju da će i ova poput prethodnih biti odlična. Prema zvaničnim podacima prošle godine ostvareno je preko milion noćenja, a podaci su ohrabrujući i za prva četiri meseca ove godine.

"Povećan je broj domaćih turista za 33 odsto, a ostvaren broj noćenja stranih turista je 36 odsto veći, tako da očekujemo još uspešniju nastupajuću sezonu i nove rekorde", izjavila je Nevena Majstorović iz TOZ.

Sveobuhvatna letnja turistička sezona na Zlatiboru biće predstavljena za koji dan, a bogat program pripremaju Gold gondola, Kulturni centar i Turistička organizacija Zlatibor.

Podeli: