Svet

Petak, 01.03.2024.

08:39

Odustaju od igre: "Zbogom, radnici"

Proizvođač video i računarskih igara Elektronik arts (EA) otkazao je planirano predstavljanje igre "Star vors".

Izvor: Tanjug

Odustaju od igre:
Foto: shutterstock, Miljan Zivkovic

Zbog toga će otpustiti pet odsto svojih zaposlenih širom sveta, što je otprilike 670 ljudi.

Igra, koja je bila u ranoj fazi razvoja, pripadala bi žanru pod nazivom "pucačina iz prvog lica", a mesto odigravanja bio bi svemir, po uzoru na "Ratove zvezda", preneo je Bi-Bi-SI.

Elektronik arts je u decembru 2023. objavio da će otpustiti osoblje u britanskoj podružnici Codemasters, poznatoj po trkačkim igrama.

Šef kompanije Endru Vilson je u pismu osoblju rekao da je kompanija počela da stupa u kontakt sa zaposlenima koji će biti otpušteni i očekuje da će to biti završeno do leta.

To je najnoviji slučaj gašenja radnih mesta koja su zahvatila industriju igara.

S tim u vezi, bivši izvršni direktor studija za igre Blizard Rič Barham istakao je da je izuzetno teško dobiti sredstva za pokretanje novog studija za igre, što povlači otpuštanja hiljada zaposlenih svakog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

22 h

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

19 h

Podeli: