Srbija

Petak, 17.11.2023.

11:47

Proverite sandučiće od ponedeljka: Poštanski centri počeli da prerađuju pošiljke

Nakon nekoliko dana trajanja obustave rada poštanskih radnika, prve informacije sa terena govore da se stanje polako stabilizuje.

Izvor: B92.net

Proverite sandučiće od ponedeljka: Poštanski centri počeli da prerađuju pošiljke
Foto: Pošta Srbije

Naime, u sredu uveče predstavnici sindikata Pošte Srbije postigli su dogovor u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom informisanja i telekomunikacija Mihailom Jovanovićem.

Prve slike koje stižu iz poštanskih centara govore o tome da ogromna većina radnika ipak jeste zadovoljna postignutim sporazumom i da su se vratili na posao.
Foto: Pošta Srbije
Fotografije potiču iz poštansko-logističkih centara u Novom Sadu i Beogradu, koji su "krvotok" protoka pošiljki u celoj Srbiji.

Kako navode radnici iz ovih centara, ukoliko se ovaj tempo rada nastavi tokom vikenda, kako i planiraju, tokom naredne nedelje građani mogu očekivati pune poštanske sandučiće.
Foto: Pošta Srbije
Podsećamo, radnici koji su obustavili rad tražili su uvećanje zarada i nakon nekoliko dana, postigli su sporazum sa Vladom. Prema tom sporazumu, koji su potpisali svi sindikati, radnicima u tehnologiji odmah se povećavaju plate za 10% i onda dodatno još 10% od 1. januara 2024. godine.

To je kumulativno povećanje plata radnicima u tehnologiji od 21% u odnosu na njihovu trenutnu zaradu. Radnicima u administraciji sledi dodatno povećanje plata od 1. januara naredne godine od 10%. Svim radnicima, osim rukovodstvu, isplata jednokratne finansijske pomoći od 20.000 dinara do 25. novembra.
Foto: Pošta Srbije
Stavka kojom su radnici pošte koji su bili u štrajku najzadovoljniji jeste ona da im zarade neće biti umanjene za dane tokom kojih nisu radili. Naime, razliku za koju im je umanjena već isplaćena zarada i putni troškovi dobiće prema potpisanom sporazumu u celosti sa narednom platom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: