Srbija

Subota, 13.04.2019.

12:20

"Srbija privukla više stranih investicija od HR i SLO koje su članice EU"

Srbija prošle godine imala tri i po puta više stranih direktnih investicija nego Hrvatska i tri puta više nego Slovenija, koje su članice Evropske unije.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

To je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija je imala i dva puta više stranih direktnih investicija od Bugarske, koja je takođe članica Unije, dodao je predsednik.

"Toliko o tome kako i šta smo sve uspeli da uradimo”, rekao je Vučić gostujći na TV Pink.

On je primetio da pojedini govore o Srbiji na začelju u regionu, te istakao da su u Bugraskoj niže plate nego u Srbiji - u Bugarskoj 447 evra, dok je u Srbiji u januaru prosečna plata 462 evra.

"Prvi put smo pretekli BiH, 2012. godine u BiH su bila za 53 evra veće plate nego u Srbiji. Mi smo ih pretekli. Sad je samo Crna Gora ispred, ali ih stižemo, i očekujem za godinu i po dana budemo lideri, a već smo sad u boljoj poziciji, jer je kod nas nivo nezaposlenosti dvostruko niži nego u Crnoj Gori“, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

9 h

Podeli: