Društvo 1

16.04.2024.

15:42

U planu veliki projekti za najmnogoljudnije naselje u Zrenjaninu

Trenutno se izvode završni radovi na rekonstrukciji dela trotoara Bulevara Veljka Vlahovića, koji se izvode na levoj strani između ulica Stražilovske i Zdravka Čelara.

Izvor: B92.net

U planu veliki projekti za najmnogoljudnije naselje u Zrenjaninu
Grad Zrenjanin

Podeli:

"Danas smo u najvećem naselju na teritoriji grada gde na Bulevaru Veljka Vlahovića fazno uređujemo trotoare, odnosno pešačke staze duž Bulevara. Danas završavamo radove i bogatiji smo za hiljadu kvadrata nove uređene behaton staze na Bagljašu", rekao je Simo Salapura gradonačelnik Zrenjanina prilikom posete radovima.

"Ono što je bitno da isteknemo jeste da sa ovim radovima nećemo stati, nastavljamo dalje. Pre svega, u narednom periodu krećemo sa rekonstrukcijom i mašinskim krpljenjem na ulici Janka Veselinovića, a takođe, dat je nalog za rešavanje autobuskih stajališta duž Bulevara, dakle, za uređenje sanaciju i reparaciju", rekao je gradonačelnik.

Posebno je naglasio da će naselje "Bagljaš" biti bogatije i za još jedan vrtić koji će pre svega servisirati  jaslene grupe.

"Očekujemo tokom letnjih meseci i radove, a kada je ovo naselje u pitanju, postoji inicijativa da se park koji se nalazi na kraju Bulevara pre tržnog centra "Big" oplemeni sa kavezom za kućne ljubimce u kojima će njihovi vlasnici moći da ih puštaju na bezbedan način. Radićemo i ulicu Bogdana Teodosina i deo Žabaljske", dodao je Salapura.

Takođe, najavio je proširenje Mošorinske ulice.

"Mi smo kroz ugovor o javnom privatnom partnerstvu obezbedili finansijska sredstva za asfalt, ali želimo dodatno da napravimo kvalitetniji posao kada je u pitanju ova ulica. Naime, imamo projekat koji je u fazi reprojektovanja atmosferske kanalizacije. To su radovi koji moraju da se da se odrade pre radova na asfaltiranju, tako da po završetku svih tih radova taj deo Bagljaša biti još bezbedniji po saobraćaju i biće omogućen veći protok vozila", zaključio je.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: