Društvo 0

14.04.2024.

16:29

Poslata lepa slika sa trga u Zrenjaninu: Motociklisti Banata zvanično otvorili sezonu FOTO

Okupljanjem motociklista u centru grada danas je i zvanično otvorena moto sezona, a taj događaj okupio je motocikliste ne samo iz Zrenjanina, već iz gotovo svih mesta sa područja Banata.

Izvor: B92.net

Poslata lepa slika sa trga u Zrenjaninu: Motociklisti Banata zvanično otvorili sezonu FOTO
Grad Zrenjanin

Podeli:

Jedan od glavnih ciljeva jeste da se skrene pažnja ostalim učesnicima u saobraćaju da su motociklisti na putevima u većem broju i skrene pažnja na njihovu bezbednost, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

Tim povodom, gradonačelnik Simo Salapura uručio je zaštitne kacige učenicima Tehničke škole Zrenjanin i polaznicima auto škola u gradu koji su nedavno stekli vozačku dozvolu A kategorije. Među njima bilo je i devojaka koje ćemo u narednom periodu viđati na ulicama grada.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se iz našeg grada šalje lepa slika – trg prepun motociklista i što se danas prvenstveno šalje poruka o njihovoj bezbednosti u saobraćaju.

Grad Zrenjanin

"Ovde smo danas i sa Policijskom upravom, načelnikom Policijske uprave, načelnikom Odeljenja saobraćajne policije, tu su i predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina, kao i član Gradskog veća uz prisustvo mnogobrojnih udruženja motociklista ne samo sa teritorije Grada Zrenjanina već i okoline. Ono što je nama najvažnije jeste da su sa nama ovde i učenici saobraćajnog smera Tehničke škole, ali i polaznici obuke za motocikliste", rekao je gradonačelnik.

Deljenjem zaštitnih kaciga onima koji sada stupaju u redove motociklista, rekao je, realizovana je namera je da se ukaže na to koliko je bezbednost na putevima bitna i da se kroz različite akcije Grada i Saveta za bezbednost i Policijske uprave Zrenjanin tome doprinese.

"Kada o tome govorimo mislim da smo na dobrom putu. Policijska uprava u proteklom periodu dosta je činila u nabavci materijalnih i tehničkih sredstava kako bi bezbednost na putevima bila još bolja, a upravo kroz te kontrole, preventivne kontrole i edukaciju, kroz akcije Saveta za bezbednost želimo da postignemo cilj, a to je da putevi budu što bezbedniji sa što manje nezgoda i da bude nulta tolerancija, ali i nula slučajeva kada je u pitanju  smrtnost na putevima", poručio je gradonačelnik.

Grad Zrenjanin

Darko Todorov – Frajta, jedan od zrenjaninskih motorista zahvalio je, u ime svih motociklista koji su se odazvali pozivu i uzeli učešće u defileu, Gradu i gradonačelniku na podršci.

"Današnje otvaranje sezone nazvali smo "Motociklisti Banata otvaraju moto sezonu u Banatu 2024.". Ideja jeste da se pokaže drugim učesnicima u saobraćaju da smo mi sada u većem intenzitetu prisutni na putevima. Tu gde se mi najviše vozamo, tu ćemo danas i da skrenemo pažnju drugim učesnicima pažnju, da samo malo povedu računa, jer ipak je motocikli na dva točka, nema nikakvu zaštitu. Upravo našim defileom koji ćemo voziti kroz ceo Banat, želimo da damo samo mali znak kako bi znali da smo prisutni na putevima", rekao je Todorov.

U sklopu današnje vožnje, od Zrenjanina motociklisti će voziti put  Žitišta, Nove Crnje, Kikinde i  Novog Bečeja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: