Društvo 0

08.04.2024.

14:08

Uskoro kreće rekonstrukcija kotlarnice u OŠ "Dr Jovan Cvijić"

Gradonačelnik Simo Salapura posetio je danas, zajedno sa pomoćnicom gradonačelnika Snežanom Vučurević, Osnovnu školu "Dr Jovan Cvijić".

Izvor: B92.net

Uskoro kreće rekonstrukcija kotlarnice u OŠ "Dr Jovan Cvijić"
Grad Zrenjanin

Podeli:

Ova škola je na nedavno održanom Međunarodnom sajmu obrazovanja "Putokazi" ocenjena najvećom ocenom i nagrađena velikom zlatnom medaljom u oblasti kvaliteta rada obrazovno – vaspitnih ustanova, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

Tokom današnje posete, gradonačelnik je u pratnji direktorke škole Biljane Jovanov, između ostalog, obišao školsku biblioteku, kabinete za informatiku, fiskulturnu salu i uređen prostor u kome se odvija produženi boravak za šezdesetak učenika.

"Prvi razlog današnje posete jeste poseta uzornoj ustanovi obrazovanja u našem gradu koju pohađa 620 dece u 26 odeljenja i da praktično pohvalimo, istaknemo i čestitamo na velikoj zlatnoj medalji koja je dobila ova škola na 19. Međunarodnom sajmu obrazovanja, kao i da porazgovaramo sa zaposlenima u ovoj osnovnoj školi. Naravno, da vidimo kako i na koji način možemo da unapredimo rad ove škole. Najpre želim da pohvalim inicijativu rukovodstva škole i direktorke koja ne samo da se oslanja na sredstva koja daje Grad i koja nikada nisu dovoljna, obzirom da Grad u svom delokrugu nadležnosti koje ima plaća i materijalne troškove i održavanja za sve osnovne i srednje škole na teritoriji grada Zrenjanina. Podsetiću da je najmlađa osnova škola 1980. godište na teritoriji našeg grada i da su troškovi za održavanje izuzetno veliki kada su u pitanju objekti ovakvog tipa. Dakle,  ova škola nije čekala samo sredstva Grada već je okrenuta i ka eksternim izvorima finansiranja putem projekata i konkursa Ministarstva prosvete, Pokrajinskog sekretarijata i  donacija raznih kompanija, dobroj saradnji sa roditeljima koji su, što je i normalne prirode, dali svoj doprinos za funkcionisanje ove škole", rekao je gradonačelnik Salapura.

Ocenio je da je sve to praktično model koji bi trebalo da prate sve ostale škole i subjekti - zajednički uz sredstva grada, sopstvena sredstva iz projekata i da se na taj način poboljšaju uslovi obrazovanja u gradu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: