Subotica - Društvo - B92 Lokal

Prijem turista iz Ruske Federacije u vinariji "Zvonko Bogdan" na Paliću

U ponedeljak, 17. maja 2021, u Vinariji "Zvonko Bogdan" (Kanjiški put 45, Palić), sa početkom u 14:30 časova, biće upriličen prijem dobrodošlice grupi turista iz Ruske Federacije.

Izvor: B92.net Subotica
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, stokkete
Ilustracija: Depositphotos, stokkete

Grupu će svačano primiti pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, u prisustvu predstavnika udruženja i projektnog tima "Iz Srbije s ljubavlju" na čiju inicijativu uz pomoć implementacije projekta dolaze prve grupe stranih turista u AP Vojvodinu.

Projekat "Iz Srbije s ljubavlju" definisan je početkom tekuće godine i objedinjuje tradiciju, kulturu, istoriju i bogatstvo ukusa Republike Srbije, kao i AP Vojvodine i njenih osobenosti, te pruža novu percepciju svih navedenih aspekata naše zemlje, a prevashodno iz perspektive stranog turiste, saopšteno je iz kabineta Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Projekat objedinjuje vinske ture i obilaske seoskih domaćinstava, kroz specijalizovane autorske turističke rute. Nova gastronomska putovanja - master kursevi vina, degustacija sireva, garažnih vina, slepe degustacije, pravljenje ličnih vinskih kupaža, svečane večere u duhu srpske tradicije uz muzičku pratnju, samo su deo ponude koju koncipira projektni tim.

Inicijativa je potekla iz potrebe da se raznovrsnost i bogatstvo gastronomije i vinarstva Srbije i AP Vojvodine što bolje predstavi i definiše kao jedinstven turistički brend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.