Poznato kada počinje manifestacija Etno turizam Subotice

U Subotici će od 8. do 11. februara biti održana manifestacija "Etno turizam Subotice 2024", čiji je cilj da promoviše etno turizam toga grada kroz folklorno nasleđe pojedinih naroda, najavila je Turistička organizacija Vojvodine.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.02.2024.

10:35

Poznato kada počinje manifestacija Etno turizam Subotice
Ilustracija/Foto: Brookgardener/Shutterstock

Kako se navodi, na ovoj trodnevnoj manifestaciji učestvovaće folklorni ansamabli iz Srbije i regiona, koji će kroz izvođačke nastupe posetiocima pružiti priliku posetiocima da vide i da se upoznaju sa igrama sa Kosova i Metohije, iz Šumadije, Vojvodine, Crnorečja, Srpske Krajine, kao i Mađarskim narodnim igrama.

Dodaje se da će u pauzi između nastupa folklornih ansambala u holu Ekonomskog fakulteta u Subotici, Segedinski put 9-11 gde će se inače održati ova manifestacija biti postavljeno posluženje sa vojvođanskim specijalitetima.

Ističe se i da će biti organizovana i edukativna radionica "Povezivanje s tradicijom i prirodom", kao i turistička šetnja kroz subotičke ulice uz obilazak najznačajnijih spomenika Subotice.

Organizator "Etno turizam Subotica 2024" je Centar za usavršavanje mladih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: