Hronika 1

20.06.2024.

12:52

"Građani, ne izlazite napolje": MUP i vlasti se hitno oglasile FOTO/VIDEO

Danas u prepodnevnim časovima došlo je do eksplozije u magacinu "Evrojuga" u Šidu.

Izvor: B92.net, Tanjug

"Građani, ne izlazite napolje": MUP i vlasti se hitno oglasile FOTO/VIDEO
Grad Šid

Podeli:

"Na sreću, nema ljudskih žrtava, a zabeležena je značajna materijalna šteta", navodi se u saopštenju Grada Šid.

Objavljeni dramatični snimci: Gori cela proizvodnja i materijal VIDEO

Na gašenju požara angažovane su  vatrogasne ekipe iz Šida, Sremske Mitrovice i Rume, a očekuje se pomoć pripadnika MUP-a, Sektora za vanredne situacije iz Šapca i Novog Sada.

"Molimo građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova, bar dok požar ne bude ugašen. Ukoliko postoji potreba za kretanjem, molimo vas da se adekvatno zaštitite mokrim povezom preko usta i nosa", navodi se u saopštenju.

Oglasio se i MUP

Veliki požar, koji je izbio u fabrici za boje, lakove i fasade "Evrojug" u Šidu, prijavljen je danas u 11.30 sati Ministarstvu unutrašnjih poslova i ekipe policije i vatrogasaca odmah su izašle na teren i gase požar, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Povređenih nema, a požar gasi sedam vatrogasnih vozila.

Pripadnici policije su obezbedili lice mesta i blokirali saobraćaj na lokalnom putu Vašica - Šid na kome se nalazi fabrika.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Važan apel Kragujevčanima

Iako su zalihe na akumulacijama sa kojih se Kragujevac snabdeva vodom dovoljne u ovom trenutku, na drugoj redovnoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga, upućen je apel stanovništvu da racionalizuje potrošnju vode.

8:13

24.7.2024.

11 h

Društvo

Niče, gradi se: "Raste" Dorćol FOTO

U Gospodar Jovanovoj ulici, broj 54, na Dorćolu u planu je izgradnja stambene zgrade, spratosti Po+Pr+6+Ps, vidi se iz urbanističkog projekta za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda oglasio javnu prezentaciju.

15:17

23.7.2024.

1 d

Podeli: