Hronika 1

18.04.2024.

10:56

Novosađani zabrinuti: Sve učestalije trovanje životinja u gradu

Ubistvo životinja je krivično delo, upozoravaju aktivisti povodom učestalog trovanja pasa i mačaka u Novom Sadu.

Izvor: Blic

Novosađani zabrinuti: Sve učestalije trovanje životinja u gradu
22August/Shutterstock

Podeli:

Poslednji slučajevi su izuzetno brutalni jer je reč o otrovima sa kojima se veterinari do sada nisu sretali, prenosi Blic.

Ovo se desilo i psu novinara Nedima Sejdinovića, koji je otrovan izuzetno jakim sredstvom. Nedim odmah poziva policiju i kod veterinara stiže za svega nekoliko minuta, ali je pas nažalost preminuo.

Čeka se toksikološka analiza

Obdukcija je izvršena i čekaju se rezultati toksikološke analize koje je naložilo osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Veterinar Nemanja Stanković se u svojoj praksi nije susretao sa ovako jakim otrovom. Ovo je drugi slučaj u samo nekoliko dana.

"Poplaveli su im jezici, problem sa cirkulacijom bio izražen, cijanoza, plavilo usporeno, nakon toga usporen rad srca i vrlo brzo uginuće. Oba psa su boravila u ambulanti ne duže od pet do sedam minuta. Tako da, prilično jaki otrovi su u pitanju", rekao je Stanković.

Novosađani zabrinuti

Nažalost, trovanje u Novom Sadu se nastavlja. Stroža kaznena politika dovela bi do smanjenog broja krivičnih dela, kažu u ekološkom frontu.

"Ali smo čuli isto i nezvanično da postoji šest otrovanih mačaka i još tri psa na tom području. Sledeće informacije se javljaju da je otrovano dva psa na području Starog grada na Podbari. Znači, to sad već kreće onako da se širi i prosto postoji jedna zabrinutost zbog tog širenja i jednostavno uvek treba razmišljati da li je to organizovano i dokle će ići", kaže Marijana Mutavčieva iz Ekološkog fronta.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: