Društvo 0

30.03.2024.

10:07

Evo ko će uklanjati objekte na lokalitetu budućeg kompleksa Memorijalnog centra

Uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad dodelila je posao firmi Šuša iz Veternika.

Izvor: eKapija

Evo ko će uklanjati objekte na lokalitetu budućeg kompleksa Memorijalnog centra
Shutterstock/ollirg

Podeli:

Posao koji će odraditi ova firma odnosi se na uklanjanje objekata sa izradom tehničke dokumentacije na lokalitetu Kompleksa memorijalnog centra žrtava Pogroma u Bačkoj u Novom Sadu.

Ugovor je vredan 16,4 miliona dinara.

Prema ugovoru, za 90 kalendarskih dana biće srušena četiri objekta na ovoj lokaciji. To su montažni objekti od kojih jedan ima skoro 800 kvadrata, dva imaju oko 440 kvadrata, a četvrti ima 46 kvadrata.

Takođe, ukloniće se ostaci temelja nekadašnje fabrike betona koja je bila na toj lokaciji.

Podsetimo, za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Memorijalnog centra žrtava pogroma u Bačkoj 1941-1944 godine početkom godine izabran je konzorcijum firmi koji čine DBA doo, Elsing group doo, AD Vojvodinaprojekt, Neo inženjering doo i NS Geodet. Vrednost sklopljenog ugovora je 27,4 miliona dinara.

Ovaj muzej trebalo bi da bude smešten između Bulevara despota Stefana, šetne staze Sunčani kej, Kulturnog distrikta i stadiona FK Kabel, a projektno tehnička dokumentacija radiće se po idejnom rešenju autorskog tima Spring studio iz Beograda, koje je nagrađeno na konkursu sprovedenom 2022. godine.

Budući muzej činiće tri celine: A (memorijalni park), B (objekat u okviru memorijalnog parka) i V (uređene parterne i saobraćajne površine).

Ukupna površina lokacije je 26.500 kvadrata.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: