Društvo 0

24.04.2024.

9:22

Otvorena nova zgrada Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu

Nova zgrada Studentskog kulturnog centra otvorena je sinoć, a ujedno je počela i manifestacija "P(r)oleće" koja će trajati do subote, 27. aprila.

Izvor: Novi Sad

Otvorena nova zgrada Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu
Ministarstvo kulture

Podeli:

Večeras od 19 časova biće održana promocija muzičkog izdanja "Novosadska rok kultura/ Novi talas 1981-1982", koji je objavio Studentski kulturni centar u martu ove godine, a sutra u isto vreme promocija knjige Milorada Milinkovića.

Izložba studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu biće otvorena u petak u 19 časova, dok će poslednjeg dana, u subotu u sali "Programski pogon", od 20 časova, nastupiti Konstrakta i bend "Zemlja gruva".

Ulaz je besplatan za sve programe, a za koncerte u subotu obavezna je rezervacija na skcnovisad@gmail.com

Prostorije SKC-a nalaze se u sklopu Univerziteta u Novom Sadu u Ulici Vladimira Perića Valtera broj 5.

Reč je o objektu površine od gotovo 3.500 kvadratnih metara,koji je u potpunosti finansirala Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. U potpunosti je opremljen za realizaciju kulturnih i umetničkih programa i ima multifunkcionalnu koncertnu salu sa 200 mesta za sedenje i 1.000 mesta za publiku koja će koncerte pratiti stojeći, izložbenu galeriju, kao i deo namenjen studentskim organizacijama.

Inače, Studentski kulturni centar u Novom Sadu, čiji je osnivač AP Vojvodina, organizuje različite programe radi podsticanja kulturnog, umetničkog i naučnog stvaralaštva studenata. Jedna od važnijih oblasti delovanja jeste produkcija scenskog programa i pozorišnih predstava, štampanih i muzičkih izdanja, organizacija koncerata, izložbi, muzičkih, filmskih i strip festivala i drugih programa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: