Društvo 0

23.04.2024.

8:21

Regionalni centar za upravljanje otpadom uskoro u Novom Sadu

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Novog Sada Mira Radenović izjavila je juče da je regionalni centar za upravljanje otpadom u fazi javne nabavke za izvođača radova.

Izvor: Tanjug

Regionalni centar za upravljanje otpadom uskoro u Novom Sadu
Shutterstock/ollirg

Podeli:

Radenović je prisustvovala obeležavanju "Dana planete zemlje" u centru Novog Sada i tom prilikom rekla da će Novosađani vrlo brzo imati priliku da odvajaju otpad i upravljaju svojim čvrstim otpadom na najsavremeniji mogući način, kako to rade i zapadnoevropske zemlje.

"Način kako će sistem funkcionisati sprovodi se upravo ovako: prvo se otpad razdvaja na mestu nastanka, odnosno da pokušamo da primarno recikliramo sve ono što možemo, da odvojimo staklo, papir, karton, limenke, da odvojimo plastiku, a postavljaćemo i automate za tekstilne materijale. Sve što možemo da recikliramo primarno bez slanja na deponiju, to ćemo i da radimo", navela je Radenović.

"Dodala je da ċe primarna reciklaža JKP "Čistoći" olakšati sakupljanje otpada.

Prema njenim rečima, maksimalna količina otpada biće iskorišćena i pretvorena u sirovinu, što će doprineti zaštiti životne sredine, smanjenju odlaganja otpada na deponiju i očuvanju prirode u smislu borbe protiv klimatskih promena.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Poznata ulica dobija novi naziv

Ako niški odbornici na sednici Skupštine u utorak, 21. maja usvoje predlog, Jadranska ulica kod Tvrđave u Nišu poneće naziv ulica Heroja sa Paštrika.

8:16

19.5.2024.

21 h

Podeli: