Društvo 1

15.04.2024.

11:54

Novosađani, evo kako da se odviknete od pušenja cigareta VIDEO

Centar za prevenciju Doma zdravlja "Novi Sad" organizuje novu grupu za odvikavanje od pušenja.

Izvor: B92.net/TV Prva

Novosađani, evo kako da se odviknete od pušenja cigareta VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Svi zainteresovani da ostave napokon cigarete, ne moraju ranije da se prijave, već je potrebno samo da dođu večeras u 18 časova, u Dom zdravlja, u Rumenačkoj ulici, u prizemlje, u sobu broj šest.

Takođe, ova škola ima uspešnost preko 80 odsto.

"Uspešnost jeste tako visoka ukoliko se prate oni koraci koje tokom pet dana oni prolaze kroz naše Savetovalište za odvikavanje i od pušenja jer to uče kako će da savladaju abstinencijalnu krizu koja je u suštini ono zašto se pušači ne odlučuju za ostavljanje od cigareta zato što odmah imaju osećaj i tu žudnju za cigaretom pa čak i fizičku bol bez supstance koju sada nemaju", rekla je Vesna Imbronijević, rukovodilac Savetovališta za odvikavanje od pušenja Doma zdravlja Novi Sad.

"Znači oni će tokom pet dana sve to naučiti, moći će da imaju alatku u rukama i moći će dalje da koračaju sami i da to sve koriste tako da eto ta loša navika može da se vrlo lepo reši", dodala je Imbronijević.

Kako navodi, neko ko recimo puši cigarete 30 godina može da ostavi cigarete za pet dana samo.

"To je apsolutno moguće. To je medicinski priznata metoda, petodnevni program i tako je napravljeno da je upravo pet dana sasvim dovoljno", zaključila je. 

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: