Hronika 0

23.04.2024.

10:44

Sve je nestalo za par sati: Od planinarskog doma ostalo samo zgarište FOTO

Za sada nepoznati počinioci zapalili su Planinarski dom Planinarsko skijaškog društva "Beleg" u Tutinu.

Izvor: RINA

Sve je nestalo za par sati: Od planinarskog doma ostalo samo zgarište FOTO
RINA

Podeli:

Tri objekta su izgorela do temelja i tako je uništen ogroman trud koji je uložen da bi se izgradio. Smešten na 1.950 metara nadmorske vsine bio je od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

"Ostali smo zatečeni ovim tužnim prizorom koji nas je zatekao. Mnogo truda i rada uloženo je u ovaj planinarski dom, a sada je ostalo samo zgarište. Jedino što znamo jeste da je jedna osoba to zapalila, jer su ostali tragovi i vide se da je nakon učinjenog dela osoba se uputila peške ka selu Draga", kažu za RINU u Planinarskom društvu Beleg.

Dodaju da su sve sami radili i gradili i da je zbog toga tuga kad na mestu gde su bili objekti, sada vide zgarište.

"Sve je ovo podignuto volonterski, svako je uložio koliko je mogao u izgradnju. Ostavili smo ovde sate i sate, pa nas je baš sve pogodilo. Ipak, kako smo ga podigli jednom, tako ćemo ga i sad, nadamo se uz pomoć lokalne zajednice, podići i drugi put", kažu u ovom planinarskom društvu.

Oni pozivaju sve ljude ako imaju bilo kakvu informaciju vezanu za ovaj slučaj da im odmah jave, kako bi pronašli vinovnike ovog zlodela.

"Anonimnost je zagarantovana, a nagradićemo svaku informaciju koja nam može pomoći u rasvjetljavanju ovog slučaja”, poručilu su iz društva Beleg.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: