Društvo 0

15.06.2024.

10:36

U Novom Pazaru se nastavlja gradnja stambenog bloka

U toku je izgradnja stambeno-poslovnog objekta u četiri faze, a u planu su radovi na poslednjoj fazi. U pitanju je Lamela C spratnost Pod+P+7 u Ulici Stevana Nemanje bb.

Izvor: eKapija/A.K.

U Novom Pazaru se nastavlja gradnja stambenog bloka
PIXEL to the PEOPLE/Shutterstock

Podeli:

U Fazi 1 već su urađene lamele A (Po-3+Su-2+Su-1+Pr+6+Ps) i B (Po+Pr+6+Ps), u fazi 2 stambeno-poslovni objekat 2 spratnosti Po-3+Su-2+Su-1+Pr+7 i u fazi 3 stambeno-poslovni objekat 3, spratnosti Po+Pr+8.

Novi objekat je sa postojećim objektom (lamelama A i B) funkcionalno povezan u podrumu, dok su u prizemlju i na višim spratovima odvojeni kao nezavisni objekti udaljeni na 12 m jedan od drugog.

Pešački i kolski prilaz za oba objekta je planiran sa ulice Stevana Nemanje sa zapadne strane, dok je prilaz garažama u suterenu -2 i suterenu -1 planiran preko interne saobraćajnice.

Podrum je projektovan za jednu srednju garažu sa 32 PM i jednim garažnim boksom sa 1 PM. Previđen je i tehnički prostor: sprinkler i hidrofor (tampon zona,stepeniste i lift), kao i vertikalna komunikacija i stanarske ostave.

Prizemlje je u funkcionalnom smislu koncipirano kao dve funkcionalne nezavisne celine koje sadrže stambeni ulaz sa pripadajućim sadržajima: vetrobranom, stepenišni prostorom i liftom i poslovni prostor namenjen trgovini na malo sa mokrim čvorom.

Ostali spratovi su namenjeni stanovanju i sadrže po sedam stambenih jedinica različitih struktura. Ukupan broj stanova u celom objektu iznosi 49.

Struktura stanova je različita - od dvosobnih do četvorosobnih. Prostornu organizaciju stanova karakteriše racionalan i funkcionalan pristup zasnovan na međusobnom prožimanju dnevnih i noćnih sadržaja. Svi stanovi poseduju terase.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Upućen važan apel svim Beograđanima

Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" uputilo je apel svim građanima, s obzirom na to da se nalazimo u periodu sa izuzetno visokom dnevnom temperaturom vazduha, da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda.

8:14

12.7.2024.

1 d

Društvo

"Zbogom komarci"

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća“ Beograd će i danas sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

11:05

13.7.2024.

17 h

Podeli: