Društvo 1

08.06.2024.

21:31

Nastavljaju se radovi: Evo šta se sve gradi u Novom Pazaru

U naselju Novopazarska Banja u toku su pripremni radovi za izgradnju igrališta.

Izvor: RTV NP

Nastavljaju se radovi: Evo šta se sve gradi u Novom Pazaru
Gorodenkoff/Shutterstock

Podeli:

Igralište će biti urađeno u okviru projekta "Građani se pitaju" čija realizacija je započeta prošle i nastavljena ove godine.

Podsetimo, u okviru projekta koji podržavaju Grad Novi Pazar i organizacija ’"Helvetas’" 11 projekata koji su predložili građani biće realizovano u Novom Pazaru.

Koordinator projekta Tarik Rupić kazao je za RTV Novi Pazar da se izvode pripremni radovi za realizaciju drugih projekata.

U okviru projekta "Građani se pitaju", gde je odobreno 11 predloga i dva realizovano, ove godine završiće se i ostalih devet. Današnja lokacija je četvrta po redu i ona se nalazi iza stare osnovne škole u Novopazarskoj banji.

"Prva od građevinskih radova je počela juče na rekreacionom centru, kod udruženja psihologa, gde će oni dobiti učionicu na otvorenom. Druga lokacija na kojoj su radnici Ukrasa počeli sa radovima je iznad stare škole u novopazarskoj banji. Građani koji žive na ovom prostoru dobiće jedno lepo igralište za svoje najmlađe. Igralište će biti izgrađeno na oko 100 metara kvadratnih", kazao je Rupić.

Pored ove dve lokacije na kojima su započeti radovi, u narednih mesec dana užurbano će se raditi i na ostalih sedam, koji su predviđeni projektom.

"Sutra se počinje, takođe sa pripremnim radovima za igralište iza centra za socijalni rad. U narednom periodu će se raditi i dogradnja terena na igralištu kod Petrove crkve. Takođe, će se raditi i na obnovi  postojećeg mobilijera, na popularnom izletištu borovi prema Đurđevim stupovima. Košarkaški teren dobi će novi koš  i teren. Pored tih lokacija radiće se i dvorište Udruženja Tahir Taša Delić,  gde će korisnici usluge dnevnog boravka zaista imati jedan lep prostor. To će biti jedna učionicu na otvorenom gde će se izgraditi prikladan sadržaj za njih", objašnjava Rupić.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: