Društvo 0

02.04.2024.

10:54

Godine su samo broj: Novopazarka ruši sve predrasude VIDEO

Iako je pri kraju osme decenije života, Zvezdana Dimitrijević rado dolazi u teretanu. Redovno vežba sa mladima i retko kada za njima zaostaje, a trening ne popušta.

Izvor: B92.net/TV Prva

Godine su samo broj: Novopazarka ruši sve predrasude VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Dimitrijević je diplomirani ekonomista u penziji i već dve decenije redovno posećuje teretanu. Kaže da je fizička aktivnost veoma važna za njeno zdravlje i gotovo svakog dana u nedelji ona odlazi u sportski centar, čiji je najstariji član.

"Navelo me je loše zdravstveno stanje. Još u detinjstvu sam obolela od teških koštanih oboljenja, imam sada i osteoporozu i gonartrozu, krivljenje kičme i tako dalje. A čitala sam da ako se mišići učvrste da se i kosti učvršćuju i da je to jako korisno za zdravlje", rekla je Dimitrijević.

Poslednjih sedamnaest godina redovno je na treninzima i to zbog zdravlja. Ovo za nju nije obaveza, već pravo zadovoljstvo.

"Kad odem kući kao da sam preporođena. Verujem da sad ne bih mogla napraviti neki korak da nisam na vreme krenula u teretanu", dodala je.

Više joj ne smetaju ni radoznali pogledi, a i sve ih je manje.

"Ova deca se nekad čude, kažu mi ne možemo, mrzi nas nekad da dođemo, a vidimo vi dolazite svaki dan", navela je Dimitrijević.

Svima, a naročito mladima, preporučuje da budu aktivni i da manje koriste mobilne telefone i kompjutere.

Još najnovijih informacija iz Novog Pazara pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: