U Nišu porodice sa puno dece dobijaju mesečnu pomoć u visini prosečne zarade do 18. godine

Vest da će do 1. januara naredne godine porodilje za prvo dete dobiti pomoć u iznosu od 300.000 dinara obradovala je sve buduće mame.

Izvor: B92

Petak, 26.11.2021.

15:30

U Nišu porodice sa puno dece dobijaju mesečnu pomoć u visini prosečne zarade do 18. godine
Foto: Djalek/Shutterstock

Ipak, bilo je i onih parova koji su se zapitali kakva će pomoć biti za drugo i svako naredno dete.

Kako je juče najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pomoć za drugo dete biće značajno uvećana u odnosu na postojeću. Kako je on naveo, pomoć za drugo dete je izuzetno važna, jer se radi o "prekretnici".

Mere će za drugo dete biti poznate za petnaestak dana, a posebno će biti regulisano pitanje studenata i studentkinja koji žele da ostvare svoje roditeljske potrebe.

U skladu sa Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom grad Niš je opredelio više vrsta pomoći za trudnice, porodilje i novorođenčad. Posebna pomoć za drugo dete nije određena, ali grad je izdvojio niz drugih pogodnosti za buduće mame.

"Od prvog avgusta ove godine, umesto vaučera za opremu novorođenčeta mlade mame ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 11.000 dinara. Porodice sa duplim blizancima, trojkama i četvorkama dobijaju mesečnu novčanu pomoć u visini prosečne zarade isplaćene u gradu Nišu do navršene 18. godine. Prema prosečnoj zaradi za septembar ove godine, ta pomoć je iznosila 63.354 dinara. Trudnice dobijaju besplatnu karticu za prevoz. Prvorođeni dečak i prvorođena devojčica u novogodišnjoj noći na GAK u Nišu dobijaju od Grada po 50 000 dinara", kaže za "Blic" v.d. načelnika gradske Uprave za društvene delatnosti Grada Niša Miljan Ćirković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: