Društvo 0

27.05.2024.

20:28

U Čairu predstavljeno idejno rešenje za rekonstrukciju parka

Juče je u parku Čair održana prezentacija idejnog rešenja za rekonstrukciju najvećeg parka u Nišu. Građani su imali priliku da vide kako je zamišljeno da izgleda ovaj park u budućnosti, ali i da daju primedbe i sugestije.

Izvor: Gradski portal 018

U Čairu predstavljeno idejno rešenje za rekonstrukciju parka
BBbirdZ/Shutterstock.com

Podeli:

Plan je da se rekonstruišu postojeće staze, koje će dobiti svoje nazive, i izgradi jedna nova. Takođe, planiran je i dodatni sportski sadržaj u samom parku.

"Novine koje će biti u samom parku jesu rekonstrukcija postojećih staza u parku Čair, koji će dobiti neke svoje nazive, kao što je Staza ljubavi, Staza prijateljstva i Staza drugarstva. Pored toga biće jedna potpuno nova staza, koja će biti predviđena za voziće, odnosno trasa kojom će se kretati vozić kroz Čair", naveo je Ivan Grmuša, v. d. direktora Zavoda za urbanizam.

"Obogaćivanje sportskog sadržaja je planirano izgradnjom skejt parka, staze za rolere, terena za odbojku na pesku, kao i rekonstrukcijom postojećeg pič terena za fudbal iza Klizališta. Ovim projektom je predviđeno i uređenje zelenila, kaže Ivan Mihajlović", prvi čovek JKP "Mediana".

Ovim projektom Čair će dobiti i savremeni zalivni sistem i biće posađene nove sadnice, kaže Ivan Mihajlović.

"Na površini od 13 hektara, na koliko se prostire park Čair, uradićemo kompletno za sva polja zalivne sisteme, tako da će park biti zeleniji nego što je sada i biće uredniji. Takođe ćemo posaditi nove sadnice u skladu sa projektom koji je završen i sve će to dodatno oplemeniti sadržaje u parku Čair. Neka postojeća infrastruktura će biti rekonstruisana, a neka zamenjena", poručio je v. d. direktora JKP "Mediana".

On je zaključio da će park imati čuvare, kao i video-nadzor, a pojedine staze će biti pokrivene internetom, što je i sada slučaj, i solarnim punjačima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: