Sreda, 12.04.2023.

09:19

Romski srednjoškolci posetili Pravni fakultet

Pravni fakultet Univerziteta u Nišu potpisao je sporazum o saradnji sa Fondacijom za obrazovanje Roma kako bi se obezbedio što veći stepen inkluzivnosti u obrazovanju.

Izvor: Jugpress

Romski srednjoškolci posetili Pravni fakultet
Foto: Shutterstock/Joyseulay

U sklopu ove inicijative fakultet je organizovao i Dan ostvorenih vrata za romske srednjoškolce koji su se, zajedno sa svojim roditeljima upoznali sa radom Pravnog fakulteta i studijama prava.

Sporazum o saradnji potpisali su direktor Fondacije Redžep Čupi, programski menadžer Adi Sinani i predstavnici Fakulteta. Održan je i sastanak na kome su dogovorene zajedničke aktivnosti na unapređenju pristupa visokom obrazovanju za pripadnike romske nacionalnosti iz jugoistočne Srbije, objavljeno je na zvaničnom sajtu Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Mlade romske srednjoškolce koji su bili gosti Pravnog fakulteta pozdravili su prodekan za nastavu profesor dr Dejan Vučetić, koordinator tima za promociju docent dr Ivan Ilić, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić i studentkinja fakulteta Anabela Saćipović.

Tom prilikom učesnicima su predstavljene mogućnosti studiranja na Pravnom fakultetu, uključujući različite studijske programe, stipendije i prilike za stručno usavršavanje. Takođe, organizovan je obilazak fakulteta kako bi prisutni srednjoškolci dobili uvid u akademsku atmosferu na našem fakultetu i mogli da se upoznaju sa resursima koji bi im bili na raspolaganju tokom studija. Osim toga, u neposrednom kontaktu sa studentima Pravnog fakulteta kao i asistentima i profesorima srednjošklci su razgovarali o temama vezanim za studije, iskustvom sadašnjih studenata i njihovim očekivanjima.

Potpisivanje Sporazma o saradnji i organizacija Dana otvorenih vrata predstavljaju važan korak ka unapređenju inkluzivnosti i pristupa visokom obrazovanju za pripradnike romske nacionalnosti u Srbiji. Pravni fakultet nastoji da bude lider u ovoj oblasti i poziva sve zanteresovane da se pridruže njegovim naporima u stvaranju bolje budućnosti za sve, navodi se u tekstu koji je objavljen na sajtu, prenosi Jugpress.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: