Niš planira ponovno uvođenje tramvaja

Cilj lokalne samouprave u Nišu je da se broj automobila na ulicama smanji, i u planu je prsten oko centra grada kako bi, kada pruga bude izmeštena, taj kolosek bio zamenjen kolosekom za tramvaje, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.05.2023.

13:26

Niš planira ponovno uvođenje tramvaja
Ilustracija/Foto: Denis Belitsky/Shutterstock

Na seminaru o održivoj urbanoj mobilnosti u gradovima, Sotirovski je istakla da studiju o izmeštanju pruge, Grad Niš radi zajedno sa Francuskom razvojnom agencijom, prenosi eKapija.

Seminar je održan u Naučno-tehnološkom parku (NTP) u Nišu, u organizaciji Ambasade Francuske. Na seminaru su učestvovali i ambasador Francuske Pjer Košar, delegacije francuskog grada Nice kao i predstavnici srpske dijaspore sa Azurne obale.

Prethodno su čelnici Niša posetili Nicu, kao pobednici konkursa Pametni gradovi koji je organizovala Ambasada Francuske.

Ambasador Francuske Pjer Košar je čestitao Gradu Nišu prošlogodišnjoj pobedi na konkursu i rekao da je ovaj skup prilika da lokalne samouprave iz Srbije i Francuske razmene primere dobre prakse i primene najbolja rešenja.

Inače, tramvajski sistem u Nišu je funkcionisao sredinom 20. veka. Bio je operativan od 1930. do 1958.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: