Dve velike investicije u Nišu – Vučić: Očekujem dobre vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za medije, da se građani Niša sa pravom pitaju kada će u tom gradu biti izgrađena gradska bolnica, pored toga što u tom gradu već postoji velelepni Klinički centar.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.02.2023.

13:44

Dve velike investicije u Nišu – Vučić: Očekujem dobre vesti
Foto: Shutterstock/Bojan Zivkovic

"Ona je potrebna, kako u Klinički centar ne bi išao neko ko je iščašio ruku ili ga boli zub, već da za to ima gradsku bolnicu, ako sam dobro razumeo stručnjake, neki međustepen, da se ne bi opterećivali kapaciteti Kliničkog centra", rekao je Vučić.

On je dodao da je u međuvremenu potrebno izgraditi i klinički centar u Kragujevcu, i u Vojvodini.

''Imamo velike planove i oko ginekološko-akušerske klinike u Višegradskoj u Beogradu, kao i oko onkološke klinike za koju se zalaže ministarka Danica Grujičić, jer u Srbiji ljudi procentualno mnogo umiru od raka. Znamo za problem bolnice, biće više odgovora uskoro'', naveo je predsednik.

Upitan na koje investicije je mislila premijerka Ana Brnabić kada je najavila osam velikih investicija za grad Niš, predsednik je rekao da će biti dve velike investicije, ali da Brnabić ima bolji "pregled" od njega.

"Ja sam u Nišu otvorio već sedam fabrika i biće ih još, već je proširen Naučno-tehnološki park, radićemo na rekonstrukciji tornja na aerodromu u Nišu, pošto nam je cilj da razvijemo Niš kao avio-centar. Uskoro otvaramo novu deonicu autoputa, do Toplice i tog, kako ga ja zovem, višnjarskog kraja, do Prokuplja, pa potom deonice do Kuršumlije i Merdara. Radimo i na obilaznici oko Niša, kako ne bi bilo više problema sa prugom u centru, radi infrastrukture i bezbednosti, ali i izmeštanja iz centra", kazao je Vučić.

On je dodao da su u toku radovi na autoputu ka Sofiji i da će on biti gotov za oko godinu i po dana.

"Tako ćemo imati autoput sve Istanbula, i Plovdiva, to će ozbiljno podići Niš, privući će i mnogo investitora. Očekujem dobre vesti za Niš, ali je potrebno da povećamo i budžet grada. Novi Sad nije mnogo veći od Niša ali ima daleko veći budžet, tako da moramo mnogo više da ulažemo u Niš", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Društvo

Evo šta će biti na mestu "Beograd bašte"

Prostor "Beograd bašte", oivičen Bregalničkom, Kajmakčalanskom, Silvija Kranjčevića i Ulicom Svetomira Nikolajevića na Zvezdari, ostaće zelena površina i tu neće biti građena stambena zgrada.

15:52

26.3.2024.

1 d

Podeli: