Društvo 0

11.05.2024.

13:12

Leskovac dobio još jedno mesto za rekreaciju i vežbanje FOTO

U parku u ulici Kralja Petra Prvog izgrađena je nova teretana na otvorenom.

Izvor: B92.net

Leskovac dobio još jedno mesto za rekreaciju i vežbanje FOTO
Grad Leskovac

Podeli:

Iz budžeta grada opredeljena je suma od 5,3 miliona dinara za izgradnju ove teretane, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

"Ova teretana u parku u ulici Kralja Petra Prvog, gde su radovi u potpunosti završeni, će biti dostupna svima, bez obzira na uzrast ili fizičku kondiciju, i predstavljaće savršeno mesto za vežbanje i rekreaciju za sve naše sugrađane", rekao je dr sci. med. Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

"Još draže mi je što ovaj projekat predstavljamo na Međunarodni dan fizičke aktivnosti, jer će upravo omogućiti građanima da vode aktivan i zdrav život.  Verujem da će ova teretana postati omiljeno mesto svih naših sugrađana koji žele da održe kondiciju. Pored toga, doprineće i poboljšanju izgleda našeg parka i stvaranju prijatnog prostora za druženje i rekreaciju", dodao je.

Započeta je i izgradnja teretane na lokaciji iza Tehnološkog fakulteta i u naselju Solidarnost i za ova tri objekta ukupno će biti opredeljeno 12,2 miliona dinara finansiranih iz budžeta grada.

"Da brinemo o svim kategorijama našeg društva govori i činjenica da ćemo upravo u ovom parku, zahvaljujući organizaciji Helvetas, izgraditi još jednu teretanu na otvorenom i to za osobe sa invaliditetom, vidite u produžetku sa leve strane, za osobe koje žive sa nama imaju potpuno jednake uslove, da mogu da razvijaju i umnu i intelektualnu, ali i fizičku kondiciju. Izgradiće se i teretane pored keja iza Doma penzionera, kod Medicinske škole i jedna u naselju Bratmilovce", rekao je Cvetanović.

"Druge dve lokacije su iza Tehnološkog fakulteta i u naselju Solidarnost. Preostali radove na te dve druge lokacije i gradilišta jeste samo ugradnja opreme za teretane i postavljanje gumene podloge. Površina na kojoj se nalazi ova teretana na otvorenom je 204 metara kvadratnih", rekla je Ljiljana Mihajlović, tehnički direktor JP Urbanizam i izgradnja Leskovac.

"Ono što je prethodilo postavljanju opreme za teretane jeste mašinski iskop, ugradnja tucanika od 40 centimetara, ugradnja betonskog ivičnjaka, izgradnja armirano betonske ploče i ugradnja sidra za fiksiranje fitnes sprava i na kraju postavljanje gumene podloge debljine 3 centimetra. Od sprava koje su postavljene navešću samo neke: eliptični trenažer, steper, fitnes sprava za potisak nogu, fitnes sprava za pritisak i potisak na grudi, bicikl, trovisinsko vratilo, sprava za trbušnjake, itd", rekla je Mihajlović.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: